DEBAT:

Total vil stadig bore efter skifergas

Af Teis Volstrup, folketingskandidat i Nordsjælland
I går sagde Total, at de vil give tilladelse til at bore efter skifergas i Nordsjælland tilbage til staten.

Det gør mig glad!

Men der er flere ting vi skal huske på:

1. Det her betyder IKKE et stop for skifergasboringer i Danmark og det betyder IKKE et nej tak til skifergas fra regeringen. Olie- og gasselskabet Total trækker sig ikke ud af Nordsjælland fordi de synes det er en dårlig idé, at risikere vores rene grundvand. Den radikale klima- og energiminister har heller ikke sagt, at de skal ud fordi det er en farlig energikilde. Nej, Total trækker sig ud af Nordsjælland, fordi de ikke regner med, at de kan tjene penge nok på at sende kemikalier forbi vores grundvand.

2. Der bliver STADIG boret efter skifergas i Nordjylland. Den radikale klima- og energiminister har ikke sagt noget om, at Total ikke må gå skridtet videre hvis prøveboringerne er gode. Hvis prøveboringerne er gode, og Total får talt den radikale klima- og energiminister varm, hvad sker der så? Kommer de så tilbage til Nordsjælland?

3. Højrefløjen vil gerne skifergas. Hvad sker der, hvis de får regeringsmagten? Flere på højrefløjen har råbt “Drill, baby, drill!”. Vil de gøre det mere attraktivt at bore efter skifergas, så det godt kan betale sig for Total at komme tilbage til Nordsjælland og forurene grundvandet der? Husk på, at Total trak sig alene fordi de ikke kunne tjene nok penge.

Det paradoksale er, at den radikale klima- og energiminister siger, at borgerne i Nordsjælland nu kan “ånde lettet op”. Hvorfor skal hele Danmark ikke kunne ånde lettet op, Rasmus Helveg? Hvorfor skal vi alle stadig leve i uvished om vores grundvand forurenes?

Jeg vil have skifergas HELT ud af Danmark. Det er derfor vi i SF foreslår at skærpe lovgivningen, så det slet ikke kan betale sig at bore efter skifergas.

Selvom det gør mig glad, at Total har trukket sig, så vil jeg stadig holde skarpt øje med dem.

Jeg vil stadig kæmpe mod skifergas. Fordi jeg tror på et grønt Danmark, med varige grønne jobs, der ikke forurener vores grundvand.

Publiceret 22 May 2015 14:47