Månen er et legendarisk spillested, som gjorde Haderslev til en live-musik by.

Månen er et legendarisk spillested, som gjorde Haderslev til en live-musik by.

Udvalg:

"Vi vil have liv på Månen"

Politikerne i Udvalget for Kultur og Fritid har sat spillestedet Månen på budgettet

Af
Peter Rasmussen

Det gav massevis af protester, da Udvalget for Kultur og Fritid tilbage i 2011, med Kim Qvist i spidsen, valgte at trække økonomien væk under det populære spillested Månen på Aktivitetshuset Bispen i Haderslev.
En stærk støtteforening, mange frivillige og et godt netværk gjorde Månen til ét af landets mest populære steder at spille livemusik, og som en brumbasse, der ikke ved at den ikke kan flyve, så arrangerede Månen koncerter med artister langt over det niveau man kan forvente for en by af Haderslevs størrelse.
Men Månen og dets venner tabte kampen til finanskrisen.
Nu vil et enigt udvalg så sætte liv i spillestedet påny:
“Vi har fået lukket nogle huller siden 2011 og kan finde ekstra 100.000 om året i budgettet,” siger formand Allan Emiliussen, som forventer at det øgede tilskud også vil lukke op for statslige tilskud.
“Jeg glæder mig over at der nu igen er penge til musik på Månen. Det er vigtigt for vores kulturliv, vigtigt for udviklingen og vigtigt for Haderslev,” siger medlem af udvalget, Rune Højer (S).
100.000 kroner vil ikke bringe Månen tilbage hvor spillestedet var i 2011, men på Aktivitetshuset forventer den daglige leder, Erik Kock, at man vil kunne arrangere 10-15 koncerter om året.

Publiceret 22 May 2015 05:00