Første terminal på ny busperron er taget i brug

Der bygges på livet løs på den gamle rutebilstation i Mazantigade i Kolding, hvor en ny, moderne busterminal er under opførelse. Nu er den første perron taget i brug.
 

 

"Vi mangler endnu at sætte bænke, skraldespande og gadelamper op på perronen, men nu er vi kommet så langt, at passagererne kan tage rutebilen fra den første nye perron. De nye læskærme er også sat op," fortæller projektleder Alexander Priesemann fra Kolding Kommune.
 
Den nye busterminal indvies 28. juni samtidig med, at det nye bybusnet med nye busruter og nye køreplaner træder i kraft. Terminalen bliver et knudepunkt for bybusser samt de lokale og regionale busser, og da terminalen samtidig ligger lige ved siden af banegården, bliver det nemmere fremover at kombinere de forskellige former for kollektiv trafik.
 
Passagererne kan også se frem til nye og bedre faciliteter, mens de venter på bybusser og rutebiler. Ved den nye terminal opføres f.eks. en pavillon med venterum, offentligt toilet og overdækket cykelparkering.
 
"Det er et omfattende projekt at opføre den nye busterminal, og det medfører beklageligvis gener for både passagerer, trafikanter, beboere i området, buschauffører, m.fl., men heldigvis har vi mødt stor forståelse fra alle sider. Derfor er det også dejligt, at vi nu kan begynde at sætte flueben ved de gennemførte ting, så det bliver knapt så bøvlet at tage bussen fra den midlertidige byggeplads på Mazantigade," siger Alexander Priesemann

Publiceret 23 May 2015 18:00