Phillip Zinkernagel (11) og Bruninho (8) i aktion i efterårets opgør mellem HB Køge og Vendsyssel FF på Herfølge Stadion. En kamp nordjyderne vandt 1-0. Det skal revancheres pinsedag når de to klubber igen krydser klinger. (Arkivfoto: JCJ).

Phillip Zinkernagel (11) og Bruninho (8) i aktion i efterårets opgør mellem HB Køge og Vendsyssel FF på Herfølge Stadion. En kamp nordjyderne vandt 1-0. Det skal revancheres pinsedag når de to klubber igen krydser klinger. (Arkivfoto: JCJ).

HB Køge skal følge op på indsatsen mod AGF

Af
Per Møller

FODBOLD: I en særdeles underholdende og seværdig kamp lykkedes det tirsdag aften for HB Køge at levere en overraskelse og snuppe det ene point i 1. Divisionskampen mod oprykningsfavoritterne AGF på NRGi Park i Aarhus.
1-1 blev resultatet efter HB Køge føring på 1-0 ved pausen.
HB Køge leverede en fremragende kamp, hvor holdet allerede fra første minut viste aggressivitet, godt spil og tillige skabte flere store målchancer. En sejr til Svanerne havde ikke været ufortjent - men pointsdelingen må betegnes som et fair resultat af en kamp begge klubber havde stor ære af.
Med det ene points med hjem i bagagen, sammenholdt med AB's nederlag onsdag aften i Vejle, sikrede HB Køge sig definitivt endnu en sæson i 1. Division.
Holdet har ni points ned til AB på næstsidstepladsen med tre kampe tilbage - og en langt, langt bedre målscore end AB, der også har Viborg FF, Vendsyssel FF og AGF som sine tre sidste modstandere ...

Stærkt af drengene

Cheftræner Henrik Pedersen var også en glad mand efter 1-1 kampen i Aarhus.
- Jeg synes det var flot af drengene at stå så mentalt stærkt som de gjorde efter at de kort efter pausen fik 1-1 udligningen imod sig. Vi fik svaret hurtigt tilbage med Munksgaards stolpeskud og Brandäos store chance de efterfølgende tre minutter. Også med tanker på hvor meget energi der var brugt på den flotte første halvleg. Og det var også glædeligt at se, at vi faktisk var fysisk stærkere end AGF i slutfasen af kampen, siger Henrik Pedersen til Lørdags-Avisen.
Henrik Pedersen roser i samme forbindelse opvisningsbanen på NRGi Park i Aarhus.
- Det skal ikke være nogen undskyldning for at vinde eller at tabe - men den bane vi spillede på i Aarhus indbyder til god fodbold. Den er klasser over det vi spiller og træner på i Herfølge, siger Henrik Pedersen.
Men det er ikke nok at spille én god kamp - det er vigtigt at få fulgt op på indsatsen od AGF. Og det skal ske i holdets næste kamp søndag den 24. maj kl. 15.00, hvor Vendsyssel FF gæster Herfølge Stadion.
- Vendsyssel FF kommer med fem i bagkæden, tre "6'ere" på midten og to fremme - og vil stå og vente på os og slå til når chancen byder sig. Det bliver en hel anden kamp end mod AGF. Vendsyssel har ikke noget imod ikke at have bolden. Det er et modent og defensivt meget stærkt hold der også er gode på omstillinger og standard situationer. Vi skal turde gå ud og spille den form for fodbold vi kan og vil. Vores genpres bliver vigtigt og måske altafgørende for at holde dem væk fra at få de farlige omstillinger, siger Henrik Pedersen der ikke har hverken skader eller karantæner at spekulere på - og derfor kan stille stærkeste mandskab til kampen mod nordjyderne, der har været én af sæsonens store positive overraskelser, og holdet har - i tilfælde af en ny AGF-svipser i lørdagens udekamp mod Skive IK - fortsat en lille mulighed for at snuppe den anden oprykningsplads efter Viborg FF.
Udover Vendsyssel FF mangler HB Køge at møde FC Roskilde - også på hjemmebane - lørdag den 30. maj kl. 16.00 og FC Fredericia på udebane lørdag den 6. juni kl. 16.00.

Publiceret 23 May 2015 17:15