Oplev det fantastiske farvespil som de mange Rhododendron blomster giver i Gammel Kjøgegaards Rhododendronhave. (Foto: JCJ).

Oplev det fantastiske farvespil som de mange Rhododendron blomster giver i Gammel Kjøgegaards Rhododendronhave. (Foto: JCJ).

Nyd den smukke Rhododendronhave

"Åben Have" i haven ved Gammel Kjøgegaard

Af
Per Møller

KØGE: Rhododendron Foreningen i Køge holder igen i år en slags åben have i parken på Gl. Kjøgegaard torsdag den 28. maj fra kl 18.00.
- Vi vil meget gerne gøre dette til en tradition at Rhododendron Foreningen afholder en slags "Åben Have" med lidt mere end blot at lågen i hegnet ved Gl Ringstedvej er åben, siger foreningens formand Jens H. Hansen til Lørdags-Avisen.
Sidste år hvor foreningen havde den "Åbne Have" kom der rigtig mange gæster fra byen der havde en fornøjelig aften i parken og hvor nysgerrigheden omkring de mange Rhododendron og Azalier gav en stor spørgelyst, hvorfor man har valgt igen i år at afholde arrangementet.
- Vi har på ligefod med sidste arrangement grillen klar ved 18-tiden hvor man kan komme og grille sine pølser, bøf og varme brød alt efter hvad der skal til i familien, og hygge sig i forhåbentligt det mest forunderlige vejr med masser af sol, siger Jens H. Hansen.
Ved 19-tiden vil der blive en guidet tur rundt i haven hvor de mange smukke Rhododendron-blomster vil blive præsenteret.
Medens de voksne tage turen rundt i parken vil der blive mulighed for at børnene kan bage snobrød på den resterende varme fra grillen.
Aftenen afsluttes med et lotteri med Rhododendron som præmier.
Alle er velkommen til at deltage i denne grillaften i parken der rummer omkring 500-600 Rhododendron-blomster.

Publiceret 23 May 2015 07:15