Mette Thiesen, K.

Mette Thiesen, K.

DEBAT:

Narkoen flyder i Nordsjælland

Narkoen flyder i Nordsjælland, og det skyldes én ting: Bander såsom Loyal to Familia har frit spil, og de har nu bredt sig til både Kokkedal, Hillerød, Nivå og Helsingør. Politiet er så hårdt hængt op, at de intet kan stille op.
Jeg påpegede dette i et tidligere indlæg og blev derefter inviteret på kaffe af politiledelsen. Sandheden var i den grad ilde hørt.
Banderne har frit spil både til at lave psykisk terror og skabe utryghed – men sandelig også til at gøre det, de gør bedst. At sælge stoffer. Faktum er, at der foregår et massivt narkosalg i Nordsjælland. På politiets egen hjemmeside kan man læse, at kun 19 kg hash blev beslaglagt i 2013.  Det hænger slet ikke sammen med problemets reelle størrelse, som jeg får at vide fra alle de betjente, der privat har henvendt sig til mig.
 Fra ledelsens side beder man de menige betjente om ikke at reagere på sagerne om narko. Hvis man går ind i en sag, skal den nemlig efterforskes – og det er ressourcerne som bekendt ikke til.
I stedet gør man fra ledelsens side alt for at virke effektive udadtil. Man sender betjente ud til samtlige anmeldte indbrud, som betjente registrer og giver en kvittering for. Herefter henlægges sagen næsten hurtigere, end betjentene kan nå tilbage til stationen. Dette viser sig tydeligt i opklaringsprocenten. For beboelse er opklaringsprocenten på 7,6 % og i erhvervsejendomme helt nede på 3,9 % - sidstnævnte er det laveste i hele landet.
 Vi står tydeligvis med et massivt problem i Nordsjælland. Der må og skal gøres noget ved bandeproblemerne, ellers bliver vi aldrig problemet kvit – og det bliver kun værre herfra. Jeg opfordrer derfor igen politiets øverste ledelse til at anerkende problemerne. Det skylder vi alle borgere i Nordsjælland.
 
 
 

Publiceret 23 May 2015 21:36