Rikke Zachariassen og resten af Team Esbjerg holdet kæmpede bravt mod FCM i den første kamp og begrænsede nederlaget til et enkelt mål.

Rikke Zachariassen og resten af Team Esbjerg holdet kæmpede bravt mod FCM i den første kamp og begrænsede nederlaget til et enkelt mål.

Optakt:

3.386 får den ultimative håndboldoplevelse

Klubhistoriens vigtigste kamp. Den ultimative håndboldoplevelse. Afgørelsens halvanden time.
DM-finalen mellem Team Esbjerg og FC Midtjylland lørdag aften i Blue Water Dokken kalder på alle superlativer. Efter 23-22 til modstanderne i det første opgør i Ikast er alt pivåbent og uforudsigeligt. Hvad der ligger fast er, at guldbraget vil blive overværet af det højeste antal tilskuere til en håndboldkamp i Esbjerg nogensinde: 3.386. De sidste dusin ståpladser ventes solgt i løbet af eftermiddagen.
"Vi håber, det får betydning for kampens forløb, at så mange bakker os op. Tilhængerne har været rigtig gode i de seneste tre-fire kampe, og hvis de – og spillerne – løfter sig yderligere 10 procent, har vi gode chancer," siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen.
På det nøgterne, taktiske niveau vurderer han, at nøglen til sejr vil være at låse FC Midtjyllands kompakte defensiv foran klassemålmanden Sabine Englert op. I IBF Arena matchede både forsvaret og målmand Emily Stang Sando midtjydernes mur. Hvis de formår at gøre det igen, skal den afgørende overhånd sikres i den anden ende af banen.
"Vi har i løbet af ugen arbejdet på, hvordan vi med vores angrebsspil kan åbne deres forsvar, og jeg kan tænke mig, at FC Midtjylland har nogle af de samme tanker. Derudover vil vi gerne spille med vores bredde i truppen og komme med endnu større tryk i hele kampen end i det første opgør, så vi i løbet af kampen kan gøre dem møre. På det punkt kan vi løfte os, og i det hele taget skal flere spillere brænde igennem. Jeg var tilfreds med mange ting i Ikast, men skal vi slå dem, skal vi 10 procent højere op i præstation," siger Lars Frederiksen.
Han er i løbet af ugen ofte blevet spurgt, om udgangspunktet med et etmålsnederlag er et godt afsæt til den ultimative triumf lørdag aften. I forhold til, hvordan det kunne være gået med en midtjysk føring på fire mål blot tre minutter før tid, er svaret: Ja.
"Det er et resultat, vi havde håbet på forhånd, og et superudgangspunkt i forhold til, hvad det kunne være blevet. FC Midtjylland er for godt et hold til, at man slår dem med fem-seks mål. Vi vil blive skuffede, hvis vi taber, men skulle marginalerne falde ud til fordel for FC Midtjylland i en tæt afgørelse, vil vi glæde os over, at vi har været med til det ultimative: At spille finale om det danske mesterskab. Den glæde skal eventuel stolpe ud ikke ødelægge," siger Lars Frederiksen.
Næstformand i Dansk Håndbold Forbund Carsten Grønmann Larsen overrækker efter kampen medaljer af guld og sølv. Hvem der må vente til sidst, afgøres ved 21.15-tiden en forhåbentlig mindeværdig lørdag i Esbjerg.
Team Esbjerg er uden skader og stiller med samme trup som i den første DM-finale. 
Team Esbjergs trup til finale i SUPER 6 i Boxer Dameligaen, anden kamp, mod FC Midtjylland lørdag den 23. maj kl. 19.50 i Blue Water Dokken:
Målmænd: Emily Stang Sando og Bente Højmark
Venstre fløj: Susanne Kastrup Forslund og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest
Streg: Rikke Zachariassen og Stine Bodholt Nielsen
Bagspillere: Laura van der Heijden, Estavana Polman, Johanna Ahlm, Lotte Grigel, Ida Bjørndalen, Susanne Madsen og Emily Baunsgaard.

Publiceret 23 May 2015 12:00