40-år med Bramsnæs MC Touring 75

Den lokale motorcykelklub i Lejre kommune bliver 40 år

Det hele begyndte i et lille lokale i Kr. Hyllinge, dengang det hed Bramsnæs kommune. En mindre flok gutter og endnu færre motorcykler mente, at Bramsnæs nu skulle have en Motorcykelklub.
Den skulle hedde Bramsnæs MC Touring 75. Klubbens første tilholdssted blev ”Dejligheden” nede i Bramsnæs vig, hvor TV2 fri nu holder til. Et af klubbens medlemmer boede der på det tidspunkt.
Klubben var de første år rodløse, og havde i længere tid ikke et fast sted at holde til. I 1977 opdagede man, at der stod en lille muret bygning på Munkholmvej 409 i Rye. Det lykkedes at lave en aftale med ejeren, og det er stadig der Bramsnæs MC Touring 75 har klubhus.
På det tidspunkt havde klubben ca. 25 medlemmer. Men det kom klubben for øre, at den gamle arbejdsformidling, en barak som er placeret foran den gamle station i Kr. Hyllinge, stod tom. Klubben henvendte sig til kommunen og forhørte, om ikke den kunne gøre nytte ude i motorcykelklubben på Munkholmvej.
Det lykkes at få barakken stillet til rådighed af kommunen, og den blev transporteret ud i klubben. Efter opstilling og indlæggelse af vand og strøm, fungerede den som et udmærket klubhus i 20 år, indtil decemberstormen 1999 væltede den omkuld.
Klubbens medlemstal er ved klubhusets fald i 1999, reduceret til omkring 15, og det så sort ud for Bramsnæs MC Touring 75.
Der var dog stadig liv i nogle ildsjæle, og i løbet af sommeren 2000, begyndte det ved hjælp af jungletrommer, billig portvin og en masse snak, at ulme i undergrunden i hele Bramsnæs kommune, og et nyt klubhus blev en realitet.
Frem til i dag har medlemstallet svinget mellem 80 og 100.
Nutidens Bramsnæs MC er en levende integreret del af Lejre kommune.
Klubbens medlemmer deltager i mange forskellige aspekter i det at køre på motorcykel. Der køres til træf og motorcykelræs i forskellige afskygninger, både som tilskuer og som deltager. Der skrues på nye og gamle cykler og køres søndagsture.
Derudover er der det sociale samvær i klubben, som udmønter sig i arrangementer som f.eks foredrag, filmfremvisninger, vinsmagninger og god mad.
Klubben holder klubaften fredag aften fra klokken 20, så hvis man starter motorcyklen, og kører til Munkholmvej 409 en fredag aften, er der med stor sandsynlighed åbent.
I anledning af 40 års jubilæet inviterer klubben alle til åbnet hus lørdag den 30. maj fra kl. 10 til kl. 16.
Alle er velkomne til at komme forbi og få en snak med medlemmerne, se faciliteterne og motorcyklerne.

Publiceret 24 May 2015 12:00