Den gode historie

Borgmester Hans Peter Geil vil så gerne høre gode historier fra den store kommunale arbejdsplads i Haderslev Kommune. Historierne skal være med til at vende en sørgelig udvikling, der har ført til et stigende antal langtidssyge og en næsten stormflodsagtig udskiftning af medarbejderstaben.

Her kommer en rigtig god historie.

1. september sidste år fik kommunen en ny sundhedschef, og som den gode tradition byder, blev hun af kommunaldirektør Willy Feddersen fremhævet for sin mange gode kvalifikationer, der ville være med til at gøre staben af gode topchefer endnu bedre.

Allerede samme efterår - altså næsten samtidigt med ansættelsen af den nye sundhedschef - blev arbejdet sat i gang med en organisationsændring, der ville føre til reduktion af en afdelingsleder. Det gode her er, at antallet af kommunale chefer bliver mindre.

Sundhedschefens og personalechefens stillinger skal slås sammen, og heldigvis meldte den nye sundhedschef sig relativ hurtigt efter sin ansættelse syg på grund af stress. Hun er stadig langtidssygemeldt, men til alt held er personalechefen rask. Han står nu klar til at skifte visitkortet ud med "Sundheds- og personalechef".

I forvejen er personalechefen også leder af den juridiske afdeling, hvilket fortæller alt om, at han også er velkvalificeret som sundhedschef.

Den gode historie her følger efter en række uheldige historier med andre ledere under direktør Charlotte Scheppans domæne forårsaget af dårligt arbejdsklima. De endte dog også godt. Et par stoppede nemlig ved Haderslev Kommune, søgte og fik bedre stillinger uden for kommunen.

Sundhedschefen skal der ikke tales mere om. Hun fik jo stress, og så er det bedste naturligvis, at hun frigøres for arbejdet.

På den måde bliver arbejdsklimaet i Haderslev Kommune med stormskridt bedre og bedre, og det allerbedste er, at det kan blive meget, meget, meget bedre.

Derfor kan vi se frem til nye gode historier fra den gode arbejdsplads - Haderslev Kommune.

Havkatten Calle

Publiceret 24 May 2015 12:00