Foto: Lasse Lagoni

Foto: Lasse Lagoni

Lokalt rockband på vej til Polen

Af
Peter Friis Autzen

Rockorkestret Silhouette fra Fredericia og Kolding er blevet udvalgt til en musikkonkurrence i Polen, hvor præmien er at være opvarmningsband for enten ZZ Top, Robert Plant eller Santana. Silhouette spiller en mørk rock, som “ikke er så hård, at det gør noget” og udsender deres debut-ep “Die the fire” til efteråret.
Konkurrencen finder sted på UBC Charlotta Rock Festival midt i juni i det nordlige Polen. Hvis de vinder, skal de optræde ved den store polske rockfestival, Festiwal Legend Rocka, der løber af stabelen i juli.
“Vi er stolte af at være blevet udvalgt som et af de tre bands, der får chancen. Der var tilmeldt mere end 60 bands, og niveauet var virkelig højt,” siger bassist, sanger og komponist, Tobias fra Fredericia.
Medlemmerne i Silhouette foretrækker at optræde uden efternavn, fordi de ønsker at fremstå som et band frem for fire individer.
De andre tre medlemmer er trommeslageren Tommy fra Kolding, guitarist Steffen fra Ålborg og Erik fra Århus, som spiller orgel og guitar.
Bandet er kun to år gammelt, udsprang af metal-miljøet i Fredericia og debuterede på den fredericianske metal-festival Metal Magic, som tiltrækker publikum og bands fra hele landet og også fra det store udland.
Siden optrådte de på Mono Goes Metal-festival i januar i år. Og de fik efterfølgende ros på musiksiden Revolution-Inc.dk.
“Silhouette har verden for sig, og hvor håber jeg dog, at de får lov til at blive dyrket ordentligt, for de er muligvis dét band blandt samtlige 12 på hele årets MGM med det største potentiale. Og det siger dæleme ikke så lidt,” skriv sidens anmelder.

Drømmen

For Tobias er turen til Polen ikke bare muligheden for at vinde et opvarmningsjob for et stort stjernenavn.
“Vi tager derned for at vinde. Men uanset om vi vinder, er det pissefedt at møde et nyt publikum. Vi går efter at få så meget opmærksomhed som muligt,” siger han og håber at turen vil åbne nye døre for bandet.
Tobias beskriver Silhouettes musik som “mørkt rockmusik, enkle melodier med metal-elementer rundt om. Lidt dystert som stemningen i en horror-film fra 60'erne,” siger han.
De færreste muiskere ønsker at sammenlignes sig med andre, mere kendte navne. Men hårdt presset sætter Tobias alligevel navne på nogle af de musikere, hvis stil måske kan genkendes i Silhouettes musik.
“Mercyful Fate, Pink Floyd, Uriah Heep, Deep Purple og Leonard Cohen. Så det er altså hverken One Direction eller Bon Jovi,” siger han med et grin.
Bandet har øvelokale på Godset i Kolding.

Publiceret 25 May 2015 09:00