...

...

Den personlige og den smukke ryddede bordet

To meget forskellige elevproduktioner vandt juryens og publikums hjerter og snuppede syv ud af i alt ni priser ved dette års filmfestival på Hvidovre Gymnasium & HF

Der var hæsblæsende action, nervepirrende hverdagsdramatik og rørende dokumentar, da årets filmfestival blev afholdt på Hvidovre Gymnasium & HF tirsdag den 19. maj.

Erfaren jury

Traditionen tro var der indkaldt en professionel jury, som skulle veje og vurdere i alt 11 film produceret af elever fra 1.a, 1.v, 1.g/mediefag, 2.a og 3.v. Juryen bestod i år af filminstruktør Ask Hasselbalch, filminstruktør Oliver Ussing, producer Torben Larsen og dokumentarfilminstruktør Vibeke Bryld.
Mens de 11 film blev vist i Salen for elevernes venner, familier og klassekammerater, voterede juryen på livet løs for at finde ud af, hvordan de prestigefyldte priser skulle fordeles. Det viste sig at være lidt af en opgave, hvorfor juryen i dagens anledning valgte at opfinde to specialpriser.

To sikre vindere

Salen sitrede af spænding, da de i alt ni priser blev delt ud. Der var især to film, som havde imponeret juryen - nemlig den smukke og velproducerede “Ideernes verden” og den rørende dokumentar “Hvor er du fra?”, som er gymnasieeleven Anja Mehr Nielsens personlige beretning om at være adoptivbarn.

Uddeling af priser

Ved Hvidovre Gymnasium & HF's filmfestival 2015 blev priserne fordelt således:
Bedste lyssætning - “Ideernes verden”
Bedste lyd - “Ideernes verden”
Juryens lyd-specialpris - “Muska”
Bedste klipning - “Ideernes verden”
Bedste fotografering - “Ideernes verden”
Bedste manuskript - “Hvor er du fra?”
Juryens specialpris - “Tal til mig”
Publikumsprisen - “Hvor er du fra?”
“Hvor er du fra?” vandt også titlen som “Bedste film” og bliver dermed sendt videre til den landsdækkende elevfilmfestival næste år, hvor vi håber, at den kan løfte arven fra HvG-filmen “Døgnet”, som vandt i år.

Publiceret 27 May 2015 08:00