(Colourbox).

(Colourbox).

Hold til højre-kampagne havde stor effekt

TRAFIK: 92 procent af danskerne mener, at der er behov for, at flere holder til højre på vejene. Det viser en megafonmåling efter politiet og Vejdirektoratets kampagne i uge 18, som netop satte fokus på, hvor vigtigt det er at holde til højre i trafikken.
Vi har alle prøvet at køre bag en bilist, der stædigt bliver liggende i overhalingssporet. Det både sinker trafikken og kan skabe farlige situationer.
Derfor gennemførte politiet og Vejdirektoratet fra 27. april til 3. maj en landsdækkende kampagne med politirazzia og en film om, hvordan man som bilist placerer sig rigtigt på veje med flere vognbaner.
Og rigtig mange danskere viser sig at være enige med politiet og Vejdirektoratet i, at det er vigtigt at holde til højre. 92 procent mener nemlig, at der er behov for, at flere holder til højre på vejene. Det viser en megafonmåling, som Vejdirektoratet har fået udført.
Samtidig svarer 79 procent, at de enten har set, læst eller hørt om Hold til højre-kampagnen, og 45 procent har talt med nogen om den. Men vigtigst af alt svarer 43 procent, at de selv er blevet mere opmærksomme på at holde til højre i trafikken.
- Vi er glade for, at kampagnen har nået så mange mennesker, og at budskabet er trængt igennem. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.
- Kampagnen har været forholdsvis enkel og ikke specielt dyr, og derfor er vi selvfølgelig ekstra glade for, at den har haft så stor effekt.
Megafonmålingen viser desuden, at 40 procent af deltagerne mener, at de selv altid holder til højre.
Se eller gense Hold til højre-filmen her.
pm

Publiceret 27 May 2015 16:00