Jack Gregersen (DF), folketingskandidat

Jack Gregersen (DF), folketingskandidat

DEBAT:

Flyt de statslige arbejdspladser

Jack Abilslund-Gregersen, folketingskandidat for DF
Katrinegade
6000 Kolding

I sidste uge forkastede rød blok et forslag fra blå blok om at nedsætte en arbejdsgruppe som havde til formål at undersøge mulighederne for at flytte statslige arbejdspladser til yderområderne i Danmark.
 

I 2013 havde Region Hovedestaden 80.893 statslige arbejdspladser, det er 43,6 % af de statslige arbejdspladser, hvor vi, i region Syddanmark kun havde 30.797 statslige arbejdspladser som svarer til 16,6%. Det kan jo ikke passe, at alle statslige arbejdspladser skal centraliseres i Hovedstaden. Det virker jo helt forkert, at fx naturstyrelsen skal ligge i Hovedstaden.
Det viser, at når der er økonomske kriser, så er det tit yderområderne der bliver ramt hårdest med hensyn til arbejdsløshed, så ville det jo netop være en god ide at få flyttet nogle af de statslige arbejdspladser ud, så man ikke bliver ramt så hårdt, hvis der skulle blive en krise igen.
Når der er flere der er i arbejde i yderområderne, så gør det også, at der tit bliver skabt flere butikker og virksomheder osv. og det vil også gøre, at man har mulighed for lettere at kunne købe og sælge huse i yderområderne, da der ville være mindre arbejdsløshed, og så ville Realkreditinstitutterne nok være mere villige til at låne penge. Så hvis jeg bliver valgt til folketinget, vil jeg kæmpe for at yderområderne/provinsen vil få flere af de statslige arbejdspladser.

Publiceret 27 May 2015 08:00