Planen om lukning/sammenlægning af institutioner er foreløbig droppet.

Planen om lukning/sammenlægning af institutioner er foreløbig droppet.

Pasning:

Nye børn redder børnehave

Flere ny-tilmeldte børn standser plan om børnehave-ændringer i Bredstrup-Pjedsted

Af
Peter Friis Autzen

Børneinstitutionerne i Bredstrup og Pjedsted, Klokkefrøen og Skovlodden, bliver alligevel ikke hverken lagt sammen eller lukket. I hvert fald ikke i denne omgang.
Som tidligere beskrevet i Lokalavisen har det været på tale at nedlægge Skovlodden og/eller drive den i sammenhæng med den selvejende institution Klokkefrøen.
Men siden politikerne så på sagen i februar, er planen blevet droppet, oplyser børn- og ungechef Claus Bülow og kontorchef John Erik Nyborg.
Forklaringen er, at uventet mange børn pludselig er blevet tilmeldt Skovlodden. Ifølge kommunen drejer det sig om seks flere børn end forventet. Herunder et par børn fra Vejle Kommune.

Svære prognoser

Ifølge Claus Bülow og John Erik Nyborg har kommunens prognoser for børnetallet i området vist sig ikke at holde stik.
“Vi blev overhalet af virkeligheden,” siger Claus Bülow.
Det betyder, at den forholdsvis lille institution når op på 44 børn og fuld belægning, så det ikke længere er nødvendigt at lukke eller sammenlægge.
Kommunens løbende prognoser for børnetallet rammer sjældent plet. Og eftersom daginstitutionsområdet køres på meget stramme normeringer, skal der kun små ændringer til for at vælte planen.
“Derfor kan vi heller ikke vide, hvad der sker om to-tre måneder. Men aktuelt er der ingen planer om kapacitetsændringer,” siger Claus Bülow.
Lokalavisen har i flere omgange søgt aktindsigt, men har først fået det nu, hvor planen altså er droppet. Begrundelsen for at nægte aktindsigt var ifølge John Erik Nyborg, at kommunen ønskede “ro på” den følsomme sag, der kunne skabe “unødig ængstelse”.

Publiceret 27 May 2015 10:00