Rolleliste på plads:

Knap 30 medvirkende i Shubidua-forestilling

I den altoverskyggende hovedrolle som Mick kan publikum glæde sig til at møde det nye stjernefrø Emil Birk Hartmann

Nedtællingen til verdenspremieren på ”Shu-bi-dua – The Musical” om godt fire måneder på Fredericia Teater er for alvor gået ind i sin afgørende fase. Billetsalget går forrygende, manuskript og koncept er på plads, og nu kan teatret offentliggøre forestillingens store cast.
Flere hundrede sangere, dansere og skuespillere fra ind- og udland har været til auditions hen over foråret, og Fredericia Teater har arbejdet intenst for at besætte hver eneste rolle optimalt. Nu er hele holdet på plads, og teaterchef Søren Møller er både glad og stolt.
"Det her er det stærkeste Shu-Bi-Dua-cast, vi kunne ønske os. Vi har som altid brugt mange kræfter på at finde de helt rigtige talenter og kræfter, så vi endnu engang kan sikre en forestilling på allerhøjeste kvalitetsniveau. Og jeg er overbevist om, at publikum ligesom jeg vil elske det store hold af skuespillere, sangere og dansere, der kommer til at forløse denne finurlige, folkelige historie med kendte hits på stribe. Samtidig vil det ikke undre mig, om vi med castet her kommer til at fostre en ny stjerne eller to på den danske musicalhimmel, som det efterhånden er sket nogle gange på Fredericia Teater," siger Søren Møller.
I ”Shu-bi-dua – The Musical” medvirker et knap 30-personer stort ensemble. I den altoverskyggende hovedrolle som Mick kan publikum glæde sig til at møde det nye stjernefrø Emil Birk Hartmann. Han blev færdiguddannet fra Det Danske Musicalakademi (nu Den Danske Scenekunstskole) sidste år, har siden bl.a. spillet Jim Hawkins i Folketeatrets succesopsætning af ”Skatteøen” og får til januar sin spillefilmsdebut i Mikkel Munch-Fals' ”Swinger”.
I de øvrige bærende roller kan publikum bl.a. glæde sig til at opleve musicalstjernen Kristine Yde (senest titelrollen i ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” på Fredericia Teater og i Operaen samt stemme til Anna i tegnefilmssuccesen ”Frost”) og Bjørg Gamst i samme rolle (ligeledes titelrollen i ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” samt splattermusicalen ”Lizzie” på Fredericia Teater) – sidstnævnte dog først på Østre Gasværk Teater til januar.
Desuden medvirker Meike Bahnsen (senest bl.a. ”Festen” på Folketeatret, ”Kronprinsen og Danmark” og ”1864 – den sande historie” på Frilandsmuseet, som hun pt. er Reumert-nomineret for), Ole Boisen (”Mord uden grænser” på DR1, ”A-Klassen” på DR2 og første sæson af ”Broen” på DR1), Nis Pedersen (”Teaterkoncert Gasolin” på Aveny-T og Aarhus Teater, ”Valhalla” på Folketeatret), Max-Emil Nissen (stort gennembrud som Sebastian i ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”) og Cecilie Greiber Alring (udklækket fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia i 2014).
”Shu-bi-dua – The Musical” spiller i efteråret på Fredericia Teater, og fra 21. januar kommer forestillingen også til København, hvor den spiller på Østre Gasværk Teater.

Publiceret 27 May 2015 09:45