ORIGINAL:

Fest som for 500 år siden

Hertug Hans festival: Lørdag den 30. maj kan du igen sætte dig til bords ved det historiske taffel

Tag din mand, kone, kæreste, ven, kollega eller medarbejder under armen og giv dig selv og din ledsager en unik og uforglemmelig aften i byen med sansefulde smagsoplevelser, stemning, levende musik og sjove løjer som for 450-500 år siden.
Baseret på renæssance-tidens overdådige festmåltider serverer Hertug Hans Festivalens kok lørdag den 30. maj 2015 klokken 18.30 i taffelteltet i Haderslevs Damparken et farverigt og delikat måltid bestående af lækker ærtepuré med ristet brød, nygrillet nellikespækket gris med jordæbler, rådyr, frisk krydderurtesalat, kålretter af blandt andet savoy-ingefær, brændenældebrød, skønne fyldte pandekager samt frisk frugt med druer, bær og afdryppet tykmælk.

Hyldest til krydderierne

Hertug Hans Festivalen hylder med det historiske taffel det veldækkede bords moderne gennembrud for 450-500 år siden. Det var nemlig i renæssancen, at der for alvor kom smag på maden med krydderier bragt hjem fra den store nyopdagede verden, og det var i renæssancen, at nutidens traditioner i forhold til service og bestik begyndte.
Det bliver derfor en aften næsten helt uden fine fornemmelser og gafler. Du kan komme som du er, eller gå på opdagelse i senmiddelalderen- og renæssancetidens historiske klædeskab og blive en del af rammen for denne historiske temafest. Kom i god tid – og fornøj dig over gæsternes ankomst.
Billetterne til det historiske taffel kan blandt andet købes hos VisitHaderslev – tlf. 7354 5630.

null

Publiceret 28 May 2015 08:00