Designskolen er på den politiske dagsorden

Folketingskandidaterne Christian Rabjerg Madsen (S) og Marlene Borst Hansen (RV) var fredag formiddag på besøg hos Designskolen Kolding for at debattere, hvordan fremtiden bør arte sig for uddannelsesstedet.
Udgangspunktet var den øgede brug af dimensionering på de videregående uddannelser. Regeringen meldte sidste år ud, at for at komme en markant overledighed blandt dimittender til livs må en række uddannelsessteder skære i optaget af studerende på uddannelserne, så der ikke uddannes til arbejdsløshed.    
Designskolen er i øjeblikket dimensioneret til 335 studerende på fem årgange, og fra skolens side mener man ikke, at den kan holde til at blive skåret mere i optaget, og derfor gik Designskolen i starten af året en anden vej ved at etablere et erhvervs- og karrierecenter, som skal følge de studerende hele vejen til, de er kommet i job.
Uddannelse er imidlertid et vigtigt tema i valgkampen, og derfor benyttede administrationschef på Designskolen Anne-Mette Hummel Holm lejligheden til at plædere yderligere over for politikerne, hvorfor der ikke skal dimensioneres på skolen.
"På en uddannelse som vores, bliver man nødt til at have en vis masse for at være i stand til at spotte de største talenter. Derfor skal vi også være bedre til at formidle, hvad det er virksomheder og det offentlige får ud af at ansætte en designer. Når vi er med til at sørge for, at de studerende kommer i job, når de er færdige, kan vi også holde os under den politiske radar," vurderer Anne-Mette Hummel Holm.
Den argumentation kan Christian Rabjerg Madsen godt tilslutte sig.
"Der må ikke skæres så meget i optaget, at vi kommer ned på et niveau, hvor vi risikerer at miste den kritiske masse, hvor de største talenter findes. Det er nogle gode argumenter at tage med til Folketinget," konstaterer socialdemokraten. 
 
 
     

Christian Rabjerg Madsen og Marlene Borst Hansen lyttede fredag til administrationschef på Designskolen Anne-Mette Hummel Holms argumenter.

Publiceret 29 May 2015 18:00