Connie Hedegaard, Bjarne Corydon og Ole Ingrisch under sidste uges Årsmøde for Esbjerg Havn. Foto:Rune Weitling

Connie Hedegaard, Bjarne Corydon og Ole Ingrisch under sidste uges Årsmøde for Esbjerg Havn. Foto:Rune Weitling

Havnen buldrer fortsat bare derudaf

Esbjerg Havn leverer atter et historisk driftsresultat

Af
Rune Weitling

Så sad vi der igen. Godt nok rykket ned i teatersalens røde stole, men ellers som vanligt i Musikhuset Esbjerg og som vanligt med Esbjerg Havns bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen som første mand på talerstolen.
Og efterhånden bør Flemming Enevoldsen næsten kunne trykke kopier fra de senere års taler, for 2014 blev endnu et solidt år for Esbjerg Havn med en markant fremgang i driftsresultatet.
Kort fortalt var året præget af et højt aktivitetsniveau i vindmølleindustrien, rekordmange skibsanløb, 5.930 - uden Fanørfærgen - for at være nøjagtig samt vækst i RoRo-transporten og en stor efterspørgsel på havnearealer.
Af lige præcis de årsager fortsætter Esbjerg Havn den gode kurs efter de seneste tre års rekordregnskaber, og Flemming Enevoldsen kunne - med rette - stolt annoncere, at i 2014 endte årets resultat på 77,8 mio. kr., mens havnens driftsresultat i 2014 havde en fremgang på 17 procent til 101,0 mio. kr. Det er det højeste driftsresultat nogensinde. Omsætningen landede på 225,1 mio. kr., hvilket er fem procent højere end i 2013.

Kunder kan skabe vækst

Den daglige mand i spidsen for Esbjerg Havn, direktør Ole Ingrish, var også ganske glad for årets gang i 2014:
“Resultatet er meget tilfredsstillende på et tidspunkt, hvor markedsvilkårene er under forandring. Vi kan glæde os over, at vores kunder har mulighed for at skabe vækst inden for de rammer, vi tilbyder,” siger Ole Ingrisch, der er på linje med sin bestyrelsesformand, når han om fremtiden siger:
”Når vi ser frem mod de kommende år, kommer vi ikke uden om, at den faldende oliepris er en udfordring for energisektoren og dermed potentielt for aktiviteterne på Esbjerg Havn. Og udviklingen rundt om i verden i 2014 har mindet os om, hvor hurtigt vilkårene for vores kunder og havnen kan ændre sig. Men både Esbjerg Havn og virksomhederne på vores havn er robuste og konkurrencedygtige. Og ikke mindst omstillingsparate. Derfor er vi grundlæggende optimistiske,” siger han.

Prominente gæstetalere

Efter at Enevoldsen og Ingrish havde været på talerstolen fik årets gæstetalere ordet. Først finansminister Bjarne Corydon, der gav sit bud på, hvad der skal drive dansk vækst frem mod 2020 med særligt fokus på transport- og energisektoren.
Herefter var det formand for KR Foundation og tidligere
EU-kommissær for klima og minister Connie Hedegaard, der talte om, hvad den aktuelle klima- og energipolitiske udvikling betyder for Esbjerg og Danmark i det hele taget.
Begge indlægsholdere forholdt sig også til konsekvenserne af faldet i olieprisen samt svarede på spørgsmål.

Publiceret 29 May 2015 08:00