Nikolai Nedergaard er glad for, at der er kommet døre i til toiletterne i hans børnehave

Nikolai Nedergaard er glad for, at der er kommet døre i til toiletterne i hans børnehave

Hygiejneindsats i Tandslet

Sønderborg Kommune hygiejneindsats er nu kommet Tandslet Naturbørnehave til gode

Tandslet Naturbørnehave glæder sig over de tiltag, som Sønderborg Kommunes hygiejneindsats har gjort mulig: Ny indretning på badeværelserne med nye døre til toiletterne, ny drikkevandsbeholder og super opvaskemaskine.
"Vi gennemførte en trivselsundersøgelse i børnehaven, som forældrene deltog i. Og det viste sig, at der faktisk var børn, som holdt sig hele dagen, fordi de ikke brød sig om at sidde på de åbne toiletter i børnehaven. De løb ind på toilettet, når de kom hjem. Det duer jo ikke."
Det fortæller leder Berit Jessen i Tandslet Naturbørnehave. Hun viser toiletterne frem, og Nikolai Nedergaard springer på opfordring beredvilligt til og sætter sig. Han viser også, hvordan en gummiliste i døren sikrer, at ingen kommer til skade af at få fingrene i klemme i toiletdøren.
"Vi er rigtig glade for, at hygiejnekonsulenten besøgte os og gjorde opmærksom på, hvad vi burde ændre, og at vi kunne få økonomisk støtte til det. Konsulenten rådede os til at fjerne drikkekrus fra badeværelserne og få en drikkevandsbeholder. Vi har også en opvaskemaskine, som vasker servicen ved 80 grader, hvilket er et krav i dag. Og den er hurtig, så vi hele tiden har rene krus ved drikkevandsbeholderen udenfor. Det er vigtigt," siger Berit Jessen.

Nikolai er tilfreds

Majbrith Nedergaard, mor til Nikolai, tilføjer, at hun har oplevet det som en klar gevinst for hendes barn, at der er kommet døre til toiletterne.
"Før brød han sig ikke om at sidde der, det gav han klart udtryk for. Nu er det bare helt ok at gå på toilet i børnehaven. Et problem er fjernet. Det er godt," siger hun.

Fakta
Sønderborg Kommune har valgt at prioritere en hygiejneindsats de kommende år. Den indledes i daginstitutionerne og i dagplejen, men skal efterhånden implementeres overalt. Det sker med baggrund i en viden om, at god hygiejne styrker sundheden radikalt.

ingen får klemt fingrene i døren, selv om den skulle blive lukket, mens fingrene er imellem. Det sørger en gummiliste for.

ingen får klemt fingrene i døren, selv om den skulle blive lukket, mens fingrene er imellem. Det sørger en gummiliste for.

Publiceret 29 May 2015 10:00