Sidste års Vardenser, Agnethe V. Pedersen, i gang med den obligatoriske pudsning.

Sidste års Vardenser, Agnethe V. Pedersen, i gang med den obligatoriske pudsning.

Kulturnatten byder på dobbeltjubilæum på Torvet

Traditionen tro bliver Årets By-flisen pudset på Kulturnatten den 29. maj, og flisen skal have ekstra meget Brasso i år

Af
Kim Schou

Når Årets Vardenser, Varde Sommerlandslaug ved formand Finn Christensen, skal ned på knæene iført handsker, pudseklud og Brasso for at pudse Årets By-flisen på Torvet, er der både et 40 års og et 10 års jubilæum at fejre.
I år er det nemlig 40 års siden, at Varde i maj 1975 blev udnævnt til Årets By, hvor flisen under stor festivitas blev placeret på Skansen.
"Derfor kan det ikke passe bedre, at Kulturnatten i år er placeret i maj, så vi næsten rammer datoen for udnævnelsen," fortæller en af Årets Vardensere, Ole F. Gudmundsen.
Flisen blev flyttet hen på Torvet foran det gamle rådhus i 2005 i forbindelse med den første renovering af torvebelægningen, og den kan således fejre sit 10 års jubilæum på pladsen lige ved siden af statuen af Frederik den 7.
Flisepudsningen og festligholdelsen af 40 + 10 års-jubilæet finder sted præcis kl. 17.20, og seancen indledes med afsyngning af flisepudsersangen, hvorefter Finn Christensen pudser flisen, mens de øvrige Årets Vardensere kommer med gode råd og opmuntrende tilråb. Efter veludført gerning samles Årets Vardensere til spisning på Rådhuscafeen.

Publiceret 29 May 2015 13:00