Trods valgpanik gennemførte Jens Ejner Christensen rundvisningen på Christiansborg.

Trods valgpanik gennemførte Jens Ejner Christensen rundvisningen på Christiansborg.

V-politiker holdt sit løfte til elever fra Campus Vejle

Af
Af Jacob Hove

Timingen var ikke den bedste for Venstres spidskandidat i Vejle Nord Jens Ejner Christensen.
Da statsministeren i onsdags trykkede på valgknappen, var han nemlig midt i at vise klasser fra Campus Vejle rundt på Christiansborg. Så mens hans kolleger fra Venstre og de andre partier begyndte at fare rundt og sætte alt det i gang, der nu engang skal sættes i gang, når en valgkamp er blevet skudt i gang, måtte Jens Ejner Christensen troligt bruge sin tid sammen med de mange elever, for hvem dagen pludselig var blevet endnu mere interessant.
Dagen derpå var der dog ingen brok fra Jens Ejner Christensen, der ikke alene gennemførte den planlagte rundvisning, men også holdt fast i en aftale om en anden rundvisning dagen efter.
"Jeg kunne ikke få mig selv til at brænde dem af. Desuden var det halve af dem, som var til stede, potentielle vælgere," siger Jens Ejner Christensen.
"Og så gav det god anledning til at få en snak om demokrati og Grundloven og basale ting i forhold til, hvordan vi har skruet vores demokrati sammen. Der kom en god debat ud af det," siger han.

Flere emner

Jens Ejner Christensen er glad for, at valgkampen er blevet skudt i gang, for nu begynder noget af det arbejde, som han bedst kan lide som politiker.
"Jeg kan rigtig godt lide den her del, hvor man kommer ud og møder vælgerne."
Han fremhæver et par emner, som han gerne vil tale om under valgkampen.
"Et af de store spørgsmål bliver, om vi skal lade den offentlige sektor vokse, eller om vi ikke skal."
"Et andet emne er det med, at det skal kunne betale sig at arbejde," siger Jens Ejner Christensen.
"Vi har en stor udfordring med, at nogle arbejdspladser bliver besat af folk, som ikke kommer fra Danmark. Jeg er glad for, at der bliver skabt arbejdspladser i landet, men det giver ikke udslag i antallet af folk på overførselssoverkomst, og det er et problem," siger han.
Han forventer en valgkamp, hvor tonen nok bliver hård i de landsdækkende medier, men lokalt regner han med, at det kommer til at handle om politik.

Publiceret 29 May 2015 10:20