ORIGINAL:

Festen er alt det vi er!

Historisk fest - sportsfest - festival for fødevarer - musik i gaderne - det er ORIGINAL

Af
Peter Rasmussen

Med masser af sport, levende historiefortælling, lokalt producerede fødevarer, musik og ikke mindst masser af super stemning og fest vil Alt om Sport, Hertug Hans Festival, Bagland - Farmers Market og Play - Busker Festival i samarbejde med Haderslev Butikker, Haderslev Erhvervsråd og Tribunen sætte Haderslev på landkorter som byen, hvor tingene sker fra den 29. til 31. maj.
Et fantastisk idrætsliv, en unik historie, et rigt kulturliv samt ikke mindst madtraditioner i en klasse helt for sig selv binder Original sammen og forener nutid med fortid.
Fra Gravene til Torvet – og fra Domkirkepladsen til Damparken vil der alle tre dage være masser af aktiviteter, lige som gågade og andre gader i det indre Haderslev bliver omdannet til løberuter og oplevelsescentre for sport, leg og fællesskab.
12 klubber er gået sammen om Alt for Sport og indtager Gravene, gaderne og nordsiden af Damparken med alle mulige former for sport, der kan prøves af, med konkurrencer og sjov for alle, der har lyst til at prøve kræfter med forskellige idrætsdiscipliner.
Hertug Hans Festival etablerer i Damparken en stor historisk landsby med flere end 40 enkeltpersoner og grupper, der kommer med et eller flere telte og præsenterer og lever middelalderens og renæssancetidens liv.
På Domkirkepladsen har Bagland – Farmers Market debut. Her vil lokale producenter af økologiske fødevarer faldbyde deres varer, lige som lokale restaurationer sælger streetfood – til at tage med på farten.
Gademusikantfestivalen Play – Busker Festival har allieret sig med en lang række performere, der vil synge og spille på forskellige tidspunkter på gaden og Ved Stormklokken.
Tribunen er både fredag og lørdag vært ved nogle store fester, der finder sted i det store telt på Gravene.
Hele programmet for Original findes på original.ihaderslev.com og man kan også følge på Facebook

null

Publiceret 29 May 2015 10:15