Blandt andre skal løberne en tur igennem Haderslev.

Blandt andre skal løberne en tur igennem Haderslev.

ORIGINAL:

Festen spærrer byen af

De næste tre dages fest kommer til at sætte sit præg på trafikken i Haderslev

Af
pra

Forretningsdrivende, kunder, medarbejdere og beboere i det indre Haderslev får under Original lidt sværere end normalt ved at komme ud og ind af byen. Hele den indre by bliver nemlig helt eller delvist spærret af under den tre dage lange event fra den 29. til den 31. maj.
Byens gader – herunder gågaden – skal nemlig bruges til løbe- og cykelruter samt til oplevelsescentre med musik, levende historiefortælling, mad og fest. Biler og varevogne – med undtagelse af redningskøretøjer - er der derfor ikke plads til.
Det betyder blandt andet, at forretningerne i gågaden ikke som sædvanligt kan få deres vareleverancer fredag. Oplevelseskonsulent Christian Schulz fra Haderslev Butikker er derfor lige nu i fuld gang med at informere butikkerne:
"Jeg håber ikke, at det giver sure miner. Eventen er jo for Haderslevs skyld," siger Christian Schulz,
Han anbefaler medarbejdere, beboere og kunder fra Haderslev til at gå eller cykle på til indre by under Original, der forventes at same mange tusinde gæster fra nær og fjern. Særligt fredag formiddag, lørdag formiddag og eftermiddag samt søndag vil der være umuligt at komme ind i indre by med bil. Fredag afvikler Alt om Sport DM i militær triatlon og duatlon for første gang.


Historien spreder sig til byens gader

Lørdag formiddag har Hertug Hans Festival sit historiske optog gennem indre by – til Torvet. Og om eftermiddagen arrangerer Alt om Sport igen løb i gågaden.
Søndag morgen, formiddag og eftermiddag afvikles et stort triatlonstævne, hvor deltagerne først springer i dammen for derefter at kaste sig ud på en cykelrute omkring Haderslev, hvorefter dysten slutter med løb gennem den indre by.
"Det kan lade sig gøre at spærre Berlin af under Berlin Marathon og København under Copenhagen Marathon. Så kan det selvfølgelig også lade sig gøre i Haderslev. Med god dialog og information kan det lade sig gøre. Og heldigvis er der stor opbakning til Original, der bliver en stor folkefest. En miniudgave af landsstævnet. Haderslev bliver sat ekstra på landkortet," siger Christian Schulz.

null

Publiceret 29 May 2015 09:00