Man kommer som bekendt aldrig foran, hvis man går i andres fodspor. “Nu tænker vi for alvor nyt,” glæder André Lyngedal sig.

Man kommer som bekendt aldrig foran, hvis man går i andres fodspor. “Nu tænker vi for alvor nyt,” glæder André Lyngedal sig.

ORIGINAL:

"Man skal turde at tænke ud af boksen"

Én af hovedkræfterne bag ORIGINAL er André Lyngedal, hvis hjerte banker for buskerfestivalen

Af
Mette Henriksen

Som formand for Busker Festival (oversættes til gademusikant eller andet streetperformance, red.) har han igen været med til at gøre idé til handling. Og op til at kæmpeeventen ORIGINAL på fredag går i luften for første gang, er André Lyngedal da også spændt, men samtidig afslappet.
"Det første år ved man i virkeligheden ikke, præcis hvilken størrelse man har at gøre med. Første gang bliver det aldrig perfekt, men det betyder ikke noget, for vi har lov til at udvikle og forbedre os," siger André Lyngedal, der som frivillig i succeshistorien, Stafet for Livet ved, hvad han taler om.
"Da det første Stafet for Livet løb af stabelen, var der også nogen ting, som haltede. Men vi lærte af hinanden og blev klogere. Hvis man vil lave noget stort, skal man turde at tænke ud af boksen."

Gæster fra hele landet

Den nye event skal ikke kun tiltrække lokale, men også gæster fra resten af landet. Derfor er ORIGINAL også markedsført langt ud over kommune- og landegrænsen: på Facebook er der således blevet lagt videoproduktioner af deltagerne samlet og enkeltvis op, og der er delt flyers ud helt ned til Nordtyskland.
"Vi skal blive bedre til at synliggøre de gode kulturtilbud, som vi har at byde på," siger André Lyngedal, som gerne ser, at endnu flere foreninger og grupper kobler sig på ORIGINAL.
"Vi må gerne blive endnu flere, og vi har allerede flere forespørgsler," slutter han.

null

Publiceret 29 May 2015 10:15