Langt fra alle Egekratskolens yngste elever forstår navngivningen af deres nye storskole, men derfor kan man jo godt have det sjovt.

Langt fra alle Egekratskolens yngste elever forstår navngivningen af deres nye storskole, men derfor kan man jo godt have det sjovt.

Overraskende massedåb:

Skoler med nye navne

Skoleleverne i Esbjerg Kommune skal vænne sig til markant andre navne efter overraskende navngivning af de syv nye storskoler

Af
Louise Ritter

"Fortuna hvad for noget?"

For bare halvanden måned siden startede de i førskole på Egekratskolen, men når de møder efter sommerferien sker det på Fortunaskolens afdeling Skovbrynet - selv om de går ind af den samme dør. Der er ikke noget at sige til, at Grimstrups yngste skolebørn stiller 'hvad for noget-spørgsmålet'.

Sammen med de godt 100 andre elever på den lille landsbyskole er de kaldt til samling i musiklokalet. Over dem hænger flagranker, og på døren hænger et skilt med en glad smiley og teksten:
"Velkommen! Nyt navn - distrikt syv".
Noget usædvanligt er i vente, og det starter med et eventyr.

"Der var engang en lille skole, som lå smukt ved et grønt egekrat. Børnene havde mange forskellige navne, men pludselig skulle skolen være med i en ny stor skole. De kaldte den 'Skole 7'. Det var et mærkeligt navn, så derfor fandt de på et nyt navn til skolen, men børnene beholdt deres egne navne."

Jens Josephsen er historiefortælleren. Han er også nuværende skolebestyrelsesformand på landsbyskolen og efter sommerferien en af de ni forældrerepræsentanter i den nye distriktsskoles bestyrelse. Han har fået til opgave at afsløre det nye skolenavn ved fredagens morgensamling. Som en af de eneste af kommunens syv nye distriktsskoler har Fortunaskolen valgt at gøre 'dåben' lidt festlig - her er man nemlig rigtig glad for sit nye navn.

"Der har været stor enighed om navnet i den nye bestyrelse. Vi fik to oplæg fra reklamebureauet at arbejde med. De var meget forskellige, og vi valgte det, der fængede mest og passer bedst til den skole, vi gerne vil lave," siger Michael Sørensen, formand for Fortunaskolens bestyrelse.

Det er reklamebureauet Kirk & Holm, der står bag oplæggene til de nye skolenavne, men den endelige navnebeslutning har ligget hos de respektive skolebestyrelser, og der er da heller ikke nogen overordnet rød tråd i navngivningen.

Eventyr eller ej - på Fortunaskolen hænger 'hvad for noget-spørgsmålet' stadig lidt i luften, da børnene igen søger mod klasseværelserne efter morgensamlingen, men en ting er sikkert: Det nye navn smager godt - i hvert fald i bolsjeform. Og så er der endda to til hver med Fortunaskolens logo på.

Publiceret 29 May 2015 11:00