Ræs:

Kilometerlange bilkøer proppede Roskilde til

Af
Anette Gundlach

En advarsel om at køre udenom Roskilde lød torsdag i radioen, da kilometer lange bilkøer sneglede sig igennem byen om eftermiddagen. Årsagen var, at dele af byen blev lukket ned og spærret af på grund af weekendens store racerløb ved havnen.
Mange bilister fik sig en grim overraskelse, da de pludselig sad fast i trafikken, der lignede det kaos man kan se i byerne i det sydligste Italien og ikke i lille Roskilde med de små og ensrettede veje.
Selvom der har været sat advarende skilte op om afspærringerne i byen og ved indfaldsveje, kom det alligevel som en overraskelse for mange.
Det betød, at busser var timer om at komme frem, børn ikke blev hentet før lukketid i deres institution og meget andet, kan man se på Roskilde Avis Facebookside.
Hos andre skabte det forventning om weekendens glæder. Her kan du se, hvad nogle af læserne skriver. Du kan også selv gå ind og skrive din mening her eller nedenfor denne artikel.
 Jesper Brogaard Hvass: Tjah, ved ikke lige helt om det bare er mig og kæresten.. men, synes godt nok nogen gange det er lidt for meget af det "gode" med alle de afspærringer i byen, om året.. ja, fedt der sker noget i byen, men ligefrem en så stor by som Roskilde bli'r afspærret igen og igen, (ligesom cykelløb på Møllehusvej, osv osv) nogen gange er det lidt irriterende .. god dag derude - og god weekend.
Jane Birgitte Jensen: Skønt at der sker noget i byen
Morten Kaare Pedersen: Vores hus er "lukket inde" af racerløbet, og vi må parkere på alternative parkeringspladser. Men vi tager det med godt humør - og glæder os over at have første parket når racerbilerne drøner forbi.
Rikke Prikken:Hold da ferie! Kom man er taget på ferie de her dage
Kirsten Ditzel Elnegaard: Hvis I forsøger at komme ned i området - havnen, vikingemuseet, sankt Jørgenbjerg så gør det på " gå ben "' her er afspærret, omkørsel og parkering forbudt grundet racerløbet. Husk der først bliver åbnet op igen mandag morgen. Hilsen fra en der bor i resavatet
Lene Hansen: Vi skal måske se lidt mere positivt på disse arrangementer de giver både penge og turister til kommunen
Ulla Marie Thomsen: Jeg har ventet på bus 206, som kun går én gang i timen. Den kom hverken kl 15.25 eller kl 16.25.
Birgit Rasmussen: Tag det nu som en oplevelse ..
Dorte Tram: Det har bestemt været en oplevelse! Ingen busser, en gåtur på adskillige kilometer, og et grædende barn til afhentning i en lukket institution(ironi kan forekomme).
Birgit Rasmussen: ja, så kan vi mærke hvor forvente vi egentlig er. Alt kommer til forventet tid .. Og gør det pludselig ikke, bryder hele vores hverdag sammen
Dorte Tram: Ja, de ansatte i institutionen er meget forvænte. De forventer at kunne gå hjem når de retteligt har fri. Hvor er det for meget!
Og min datter forventer at blive hentet som de andre børn. Tænk, at hun er så forkælet at hun græder bare fordi hun skal sidde alene, med en fremmed person i en mørk og lukket institution og undrer sig over hvad der sker (mere ironi kan forekomme)
Kennet Guden Pedersen: Men, Lene Hansen.. synes du så ikke også, at turisterne feks skulle se på noget andet end afspærringer, opgravede veje og pladser, når nu de er i byen ? Denne by ligner efterhånden Jerusalems ødelæggelse, og er totalt ufremkommelig. De graver og graver overalt, og har efterhånden gjort det i evigheder. Og når de så er færdige med det, lapper man bare, istedet for at lægge ny belægning. Denne by er efterhånden et helvede at køre rundt i, med dårlige veje, afspærringer og ensrettede gader/veje. Det kan jeg intet positivt se i…
Jeanette Juul Dalsgaard: En ting er sikkert ! Den er tænkt godt nok igennem !! Dejligt med racerløb men men stor frustration hos samtlige bilister !!!!! Og ikke mindst butikker og restauranter på havnen og i bymidten ! Der er også svært at komme af med bilen !
Peter Møller:  De skulle først lukke ned den 29. så mange er jo nok blevet "taget med bukserne nede
Judy Salem: Nej skiltene siger ganske rigtigt den 28.
Peter Møller: Ja dem har de ændret i dag.....
Jeg kører der hver dag og var OBS på at fredag skulle der køres en anden vej
Shaka Ren: Siden alle buser skal forbi Hersegade, trafikken er bare bliver så slem her i byen. I dag tog jeg 2 timer til hente mit barn med bussen
Mette Degn Hylz: Når trafik radio siger kør uden om Roskilde, så er det jo spændende, om nogen tør bevæge sig ind i byen i morgen
Lene Hansen: Det kan jeg kun gi dig ret i Kenneth Guden Pedersen det er en by man går uden om i øjeblikket. Jeg skrev kun dette fordi hver gang der bliver lavet et arrangement, syntes jeg der er meget brok, lige meget hvad det er

Asif Farid: Dårlig planlægning af Roskilde kommune og de bilister der omslut skal igennem rødeport hvorfor fanden kan de ik køre udenom:
Hanne Tang: Det er noget rod og kaos, og så bliver der en he......larm i weekenden. Surt for os, som ikke har sommerhus væk fra trængsel og larm
Janne Tang Stormly: Vi skal til barnedåb i Domkirken Søndag, Bagefter til fest i D.U.I huset på Havnevej, det bliver ikke nemt at komme rundt. Forstår forøvrigt ikke at løbet skal køres i den ende af byen, når Ringen i sin tid lå i den anden ende af byen, der må være en god foklaring.
 

null

Publiceret 29 May 2015 08:00