VALG:

Giver kvinder i politik bedre samfund?

Varde Bibliotek inviterer i anledning af 100-året for kvinders stemmeret til foredrag med forfatter og journalist Pia Fris Laneth

Af
Kim Schou

Danmark fejrer i 2015 100-året for kvinder og tyendes valgret til Folketinget.
Kvindernes Valgretsbevægelse fremførte i starten af 1900-tallet, at kvinders bedre moral, kærligere sind og særlige erfaringer fra hjemmet ville gavne politikken til hele samfundets bedste. Men er det gået sådan?
Pia Fris Laneth beskriver valgretten som ”en ordentlig øretæve til det patriarkalske system” og fortæller, hvordan kvinder op gennem hele det tyvende århundrede erobrede bid for bid af selvstændighed med bl.a. afskaffelse af revselsesretten og tildeling af forældremyndighed over egne børn.
Hun fortæller desuden, hvordan kvinderne langsomt blev bedre til at bruge den nye politiske magt – og hun forsøger at svare på, om kvinder i politik har givet bedre samfund.


FAKTA:

Foredraget foregår på Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, 6800 Varde. Billetter kan købes via vardebib.dk/detsker eller i døren. Pris 50 kr.

Pia Fris Laneth er uddannet i Statskundskab fra Københavns Universitet og har desuden arbejdet som journalist, forfatter, instruktør og redaktør – og fotomodel

Publiceret 29 May 2015 11:00