Køge Marina. (Privatfoto).

Køge Marina. (Privatfoto).

Tag med på årets Kystvandring

- med Danmarks Naturfredningsforening og Hjerteforeningen

KØGE: Søndag den 7. juni kl. 11.00 går startskuddet til årets Kystvandring til det smukke/skønne område i Tangmoseskoven ved Køge Marina. Her kan du kombinere en smuk gåtur med frisk luft, motion og viden om en del af Danmarks smukkeste natur i Køge.
Danmark er rigt på smukke kystområder. Og når Hjerteforeningen og Danmarks Naturfredningsforening (DN) den 7. juni inviterer alle danskere med på Kystvandringen, er der rig mulighed for at opleve den danske natur fra sin allersmukkeste side.
I år står de to foreninger bag mere end 25 arrangementer på landsplan, så der er rig mulighed for at finde en tur, der passer lige til dig.

Danmarks skønne natur

Kysterne er Danmarks skønne natur, og de er enestående i international sammenhæng. Danmarks 7.300 km kyststrækning er et fælles gode, som vi skal værne om. Ved kysten er naturen og naturkræfterne helt synlige.
Kysten her i Køge kommune er særlig fordi det er et kreativt område, som har gennemgået en udvikling i forbindelse med udbygningen af Køge Marina og Nordstranden.
Kystvandringen skal både styrke danskernes lyst til at røre sig og deres kærlighed til den smukke danske natur.
- Det er oplagt at benytte naturen, når man skal motionere, frem for altid at søge mod sportshaller, fitnesscentre o.s.v. Særligt hvis man bor tæt på et kystområde, som her i Køge kommune siger formand for Hjerteforeningen i Køge, Tonni Solskov.
Her i Køge starter vandreturen kl. 11.00 ved den store parkeringsplads ved Køge Marina. Turen er på 3,6 km.
- Vi har været utrolig heldige. Det er lykkedes os at få en guide med på turen, og det er projektleder og tidlige museumsinspektør ved Køge Museum, Christian Lemée, som er med til at fortælle på turen. Hans baggrund er, at han er ansat til at forestå bygningen af en rekonstruktion i fuld størrelse af fregatten Hummeren, som var et skib Christian 4 fik bygget i 1624, siger Tonni Solskov.
Derudover vil Christian Lemée fortælle om Køge Marinas havneprojekt og de fremtidige visioner. Så ud over motionen og naturoplevelsen vil deltagerne få en stor viden om dette skønne område.
Tilmelding er ikke påkrævet, og det er gratis for alle at deltage. Detaljer om alle vandreturene kan ses på www.kystvandringen.dk og man kan følge Kystvandringen på Facebook via www.facebook.com/kystvandringen, samt på hjemmesiden for lokalkomiteen i Køge www.Greve/Solrød/Køge.
pm

Publiceret 30 May 2015 07:00