Der er nu udsigt til, at danskere, der køber dåser i Tyskland, skal betale pant. (Foto: Fleggaard).

Der er nu udsigt til, at danskere, der køber dåser i Tyskland, skal betale pant. (Foto: Fleggaard).

Miljøminister ser på dåsepant i Rema 1000

 
I morgen, mandag kl. 9, besøger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) og det lokale folketingsmedlem Anne Sina (S) REMA 1000 i Aabenraa. De skal høre nærmere om, hvad det betyder for en lokal købmandsbutik nær grænsen, at det nu er lykkedes at indgå en pantaftale om tyske øl- og sodavandsdåser.
 
”Det er altid en fornøjelse at få besøg af en god kollega, og Kirsten Brosbøl har med sit arbejde for pantaftalen gjort en forskel for sønderjyderne. Derfor glæder jeg mig til at høre nærmere om, hvilke fordele en butik som REMA1000 vil få med den nye aftale.”, udtaler Anne Sina.
 
Pantaftalen har været længe undervejs, og forsøgene på at nå til enighed er af flere omgange løbet ud i sandet. Derfor er Anne Sina også begejstret for, at det endelig er lykkedes at finde frem til en løsning.
 
”Det er glædeligt, at vi nu efter 10 års forgæves forsøg på at løse pant problematikken på dåser har formået at få en aftale om dåsepant på plads. Det vil komme alle danskere til gode, men det er naturligvis særligt relevant her nede i grænselandet.” lyder det fra Anne Sina.

Publiceret 31 May 2015 11:00