Køge Sejlklubs Windsurfere er klar til den nye sæson. (Privatfoto).

Køge Sejlklubs Windsurfere er klar til den nye sæson. (Privatfoto).

Prøv windsurfing ved Køge Marina

WINDSURFING: Hvorfor tage til Maui eller Klitmøller, når du kan surfe i Køge Marina?
Når vinden piver både forår, sommer, efterår og vinter, og alle andre finder regntøjet og “hvorfor købte vi ikke en tur sydpå” ansigtet frem, bliver Køge Bugt forvandlet til en stor legeplads for windsurfere.
Fredag den 5. juni kl. 10-15 - Grundlovsdag - kan du selv prøve, hvad det vil sige at kontrollere vinden og farten med et sejl i hænderne og et bræt under fødderne.
Windsurfafdelingen i Køge Sejlklub holder åbent hus på Marinaen.
- Som noget nyt denne sæson tilbyder vi også Stand Up Paddle surf eller SUP. Kort fortalt står du oprejst på et surfbræt og kommer frem ved at bruge en paddel. SUP er den hurtigst voksende vandsport i verden, nemt at lære og sjovt for alle. Kom ned til os ved surfskuret, bliv mødt af glade mennesker, der elsker at surfe, og få en snak om, hvad wind- og SUPsurfing er. Bagefter vil vi følge dig ned til stranden, hvor du kan få en tur på
vandet. Det eneste du behøver at medbringe er badetøj og et håndklæde og måske nogle gamle sko, der kan tåle at komme i vandet. Vi har både brædder, sejl, redningsveste og våddragter, fortæller Jakob Johansen fra Køge Sejlklubs windsurfere. 
- Vores uddannede instruktører hjælper dig med at komme igang med at sejle, og vi har en båd i vandet som ekstra sikkerhed. Den eneste fare er, at du bliver ligeså bidt af windsurfing, som vi er, og før du får set dig om, så suser du afsted over vandet og jagter den næste fartfyldte tur over bølgerne, siger Jakob Johansen.
Mange tror, at surfing er en sommersport, men det er faktisk kun, når der er is på vandet, at der ikke bliver sejlet i klubben. Der findes ikke dårligt vejr. Kun dårlig beklædning og vindstille dage, hvor man så bruger SUP brædder.
- Vi har en masse begynderudstyr i klubben, så du kan sagtens lære at sejle, uden du skal investere i dit eget udstyr. Alle er velkomne, og du lærer hurtigt at sejle i vores surfskole. Det eneste krav er, at du skal kunne svømme, slutter Jakob Johansen.
Se evt. mere på www.koegesejlklub.dk/windsurfing.
pm

Publiceret 31 May 2015 10:00