Der er sommermarken på Koldinghus den 13. og 14. juni.

Der er sommermarken på Koldinghus den 13. og 14. juni.

Sommermarked på Koldinghus

Lørdag og søndag den 13. og 14. juni slår Koldinghus for første gang porten op til et helt nyt marked.

Koldinghus ønsker med markedet at starte en ny tradition. Slottet skal nu og fremover danne rammen om et sommermarked med fokus på lokale produkter, god mad og godt håndværk.
Der vil være boder overalt på slottet, koncerter med blandt andre Red Mustang, og så kommer TV-kokken Claus Holm og laver mad, fortæller om gode danske råvarer og giver smagsprøver. De seneste fem år har Koldinghus afholdt en slotsbasar i juni sammen med en samarbejdspartner. Basaren, hvor der bl.a. blev solgt tøj og sko, har været meget populær og tiltrukket mange gæster. Men efter museet sidste år fik en ny strategi bl.a. med fokus på autenticitet, har man nu valgt selv at stå for arrangementet, der har fået nyt navn og ny profil:

”Vi har i år lavet et helt nyt koncept, som passer til vores nye strategi: Koldinghus skal fungere som et samlingssted for byens borgere med fokus på god kvalitet og det gode værtsskab. Derfor har vi nu lanceret et sommermarked med hovedvægt på bæredygtighed, økologi og autenticitet”, fortæller kommunikationschef på Museet på Koldinghus Nanna Ebert.

Claus Holm og de gode råvarer

Med afsæt i den nye strategi har Koldinghus i år selv håndplukket og inviteret små virksomheder, håndværkere og arbejdende værksteder til at udstille og deltage i sommermarkedet. Derfor kommer Tv-kok og foredragsholder Claus Holm også til at spille en rolle til årets sommermarked:
”Vi har inviteret Claus Holm til at komme og kokkerere og fortælle om sin store passion for god mad og lokale råvarer, for at understrege vores eget fokus på kvalitet, lokale producenter og lokal involvering”, siger Nanna Ebert. På den baggrund vil flere af boderne også sælge produkter og råvarer, der er fremstillet økologisk og bæredygtigt. Derudover vil Madkælderen på Koldinghus servere dansk sommermad og økologiske fødevareprodukter fra Samsø i et stort telt i Slotsgården.

Musik og boder med mad og håndværk

Med et udvalg på mere end 50 forskellige boder vil man kunne finde alt fra kunsthåndværk, smykker, strik og keramik til hjemmelavede bolcher, whisky, øl og meget mere. Man vil også kunne få pudset sine sko, se garn blive spundet og opleve to kunstmalere i aktion. Som akkompagnement til oplevelsen vil der i Slotsgården være masser af musik. Blandt andet kommer det 'gamle' lokale rockband ”Red Mustang” og giver koncert. Herudover vil der også være både kor- og blueskoncerter i løbet af weekenden. Hele Koldinghus er åbent i weekenden, og der vil også være adgang Designskolen Koldings Afgangsudstilling, der åbner 9. juni.
Reduceret entré denne weekend: 50 kr. Når billetten er betalt, gælder den for begge dage. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.
Gratis adgang for medlemmer af Museumsklubben og for Erhvervsklubben Koldinghus (gælder indehaver af plastickort samt evt. ledsagere).

Publiceret 31 May 2015 18:00