Susanne Eilersen: “Regionerne bruges til abekasteri: Staten giver ikke regionerne penge nok til gode sygehuse - og bebrejder dem så for driften.”

Susanne Eilersen: “Regionerne bruges til abekasteri: Staten giver ikke regionerne penge nok til gode sygehuse - og bebrejder dem så for driften.”

Susanne Eilersen vil droppe regionen

Hvis hun vælges i Folketinget, vil hun nedlægge regionen

Af
Peter Friis Autzen

Fredericianske Susanne Eilersen (DF) kæmper for en plads i folketingssalen. Og hvis hun får den, vil hun trække sig fra det syddanske regionsråd.
I forvejen sidder Susanne Eilersen både i Fredericias byråd og i regionsrådet. I de seneste måneder har hun desuden været stedfortræder i Folketinget, fordi Anita Christensen har været sygemeldt.
“Så nu har jeg et par måneders erfaring med ikke bare dobbeltmandat men triple-mandat. Og det fungerer ikke. Hvis nogen siger, at de kan rumme alle tre dele, så lyver de,” siger Susanne Eilersen.
Så hvis hun kommer i Folketinget, vil hun fravælge den ene af sine tre taburetter. Og det bliver sædet i regionssalen.
“Som regionsrådsmedlem har vi jo ingen reel indflydelse. Det er embedsmandsvælde af værste skuffe,” siger hun.
Dansk Folkeparti ønske regionerne afskaffet.
“Og det ønske er jeg blevet endnu mere overbevist om i løbet af min tid i regionsrådet: Staten dikterer budgettet, og vi har intet at skulle have sagt. Så længe regionerne findes, skal Dansk Folkeparti selvfølgelig være der. Men det er en underlig størrelse, og den bør afskaffes,” siger Susanne Eilersen.

Afløser for afløser

Susanne Eilersen kom i Folketinget i begyndelse af marts, da sydjyske Anita Christensen var nødt til at sygemelde sig med rygsmerter.
Anita Christensen sad i Folketinget som regulært medlem, men hun kom ind som suppleant for Jørn Dohrmann, efter at han blev valgt ind i Europaparlamentet.
Så Susanne Eilersen kom altså ind som afløser for afløseren.
Anita Christensen har besluttet ikke at genopstille ved det aktuelle valg, og dermed forsvinder Susanne Eilersens sæde i folketingssalen. Med mindre vælgerne giver hende et nyt.

Publiceret 31 May 2015 06:00