Karina Lorenzen:

"Lad os få flere unge i fritidsjob"

SFs kandidat, Karina Lorenzen, ser gerne at der åbnes op fopr langt flere job til de unge

Af
Af Peter Rasmussen

"For ikke så lang tid siden, var jeg på besøg i Varbjergparken i Haderslev. Her mødte jeg Jussef, en ung knægt fra området, som havde fået job i Kiwi. Det var et besøg, der gjorde virkelig glad – Jussef strålede som en sol, mens han fortalte, hvad det havde givet ham at have et fritidsjob," fortæller Karina Lorenzen, folketingsmedlem for SF. Hun fortsætter:
"Jeg vil have mange flere Jussef´er i fritidsjob. Der er nemlig det ved det, at unge i fritidsjob i højere grad får uddannelse og senere et arbejde. En undersøgelse fra Forening Nydansker peger på, at der er en sammenhæng mellem erhvervserfaring og senere uddannelse og beskæftigelse. Vi skal derfor have flere unge i fritidsjob."
Om betydningen af jobbet forklarer SF'eren videre:
"Jusefs mor er alene med flere børn og på kontanthjælp. Hun har aldrig været på arbejdsmarkedet. Der var derfor ikke meget netværk eller erfaringer at trække på, da Yusef selv skulle finde et fritidsjob. Derfor er det så godt, at boligforeningen HAB sammen med det lokale erhvervsliv gør en aktiv indsats for de unge i boligområdet. De har lavet et samarbejde, hvor de medvirker til at unge får sig et fritidsjob. De tager et socialt ansvar overfor de unge ved at styrke deres motivation og de hjælper dem bl.a. med at træne i at skrive ansøgninger og hvordan man lige henvender sig til en virksomhed for at komme i job." Karina Lorenzen blev rørt af mødet med den unge mand:
"Besøget gjorde stort indtryk på mig. Jussefs glæde var smittende. Lad os tale nydanske unge op, lad og hjælpe dem til at gribe de samme muligheder som alle andre unge. Og lad os råbe hurra for de virksomheder, som gør en indsats," slutter hun.
 

Publiceret 31 May 2015 07:54