Æresmedlem Jarmo Lehtonen.

Æresmedlem Jarmo Lehtonen.

Æresmedlem kom i fint selskab

Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub fejrede 60 års jubilæum

Af
Mette Henriksen

Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub har netop fejret 60 års jubilæum. Og det gav anledning til at kigge tilbage.
"Officielt startede vi 1. marts 1955, så vi er lidt for sent på den," sagde formand Henrik Buur Rasmussen i sin festtale.
"Flyparken i 1955 bestod af en 2G og en Polyt, flytyper, der får selv en Ka8 til og ligne en formel1 racer. Som et kuriosum kan det også nævnes, at man fik to BSA motorcykler til brug som wirehenter. Det har med garanti været et spændende job dengang."

Seks æresmedlemmer i 60 år

Jubilæet blev også benyttet til at ære et klubmedlem, der igennem mange år har gjort et stort uegennyttigt frivilligt arbejde for klubben, nemlig Jarmo Lehtonen fra Bevtoft.
"Vores nye æresmedlem kommer i fint selskab, for vi udnævner nemlig ikke æresmedlemmer så tit. Faktisk er det kun sket fem gange tidligere i vores 60 års historie," sagde formanden.
"Vores nye æresmedlem har været formand i tre omgange. Udover formandsposten har han været meget eget aktiv og en vellidt instruktør - ikke kun herhjemme, men også på instruktør kurser på Arnborg. Og så er han altid villig til at give en hjælpende hånd ."

fakta
Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub har 78 medlemmer og er en af de største i Danmark. Klubben råder over to tosædede, fem ensædede, en motorsvæveflyver og andel i et Ultralet fly.
Æresmedlemmer igennem årene: Hans Vinterskov 1980, Oberst B. V. Larsen 1984, Erik Aarvig 1985, Keld Dahl 1995, Kaj Åskov 2005.

Publiceret 01 July 2015 08:00