Fjordsejladser med fiskekutteren Ocean One aflyses efter anonym anmeldelse

Visit Kolding har set sig nødsaget til at aflyse dette års fjordsejladser, fordi Søfartsstyrelsen mener, at der ikke er tilladelse til at udføre sejladsen. Det skriver Visit Kolding selv i en pressemeddelelse.
 
Søfartsstyrelsen vil ikke tillade skibet Ocean One, som ellers var booket til at sejle med turister hele juli og august måned, at sejle. Ocean One er drevet af en forening, hvilket vil sige, at der udelukkende må sejles støttesejladser med det formål at holde det kulturbærende skib sejlende. Med dette for øje fastslår Søfartsstyrelsen i et brev til Skibsforeningen, der ejer Ocean One, at fjordsejladserne er fast rutefart. Og så gælder der andre regler.
 
Ifølge søfartsstyrelsen skulle der have været søgt en dispensation for at lave den type sejlands, som Ocean One udfører for Visit Kolding med et foreningsskib.
 
Denne dispensation var ikke søgt og søfartsstyrelsen, kan ikke lave en sådan på mindre end seks uger, så derfor må sejladserne nu aflyses.
 
”Som skipper på Ocean One er jeg meget ked af udfaldet. Jeg var ikke klar over, at vi ikke overholdt reglerne og beklager, at det er papirarbejd,e der forhindre os i at give turisterne en god oplevelse," siger Martin Pedersen, skipper på Ocean One.
 
Ocean One regner med at tilladelserne kan skaffes til næste år og at de igen kan sejle med turister og fortælle dem om livet og naturen i Kolding Fjord fra sommeren 2016.
 
”Vi er kede af at må skuffe dem, der regnede med at skulle have en sejltur på fjorden, og det bliver første gang i mange år, hvor vi ikke vil kunne tilbyde turister at komme en på fjordsejlads, det beklager vi naturligvis meget, ” siger Handels og Turistchef, Annemarie Michelsen.
 
”Men reglerne skal overholdes, og vi skal sikre os, at vi gør det rigtige, når vi sender gæster ud på fjorden,” slår Annemarie Michelsen fast.
 
Alle der har reserveret billetter er blevet kontaktet og alle har fået deres penge tilbage.

Publiceret 01 July 2015 14:00