Grethe Barcelli Larsen.

Grethe Barcelli Larsen.

Grethe Barcelli Larsen fylder 90 år

FØDSELSDAG: En af Køges Grand old Ladies, Grethe Barcelli Larsen, fylder fredag den 3. juli 90 år.
Grethe Barcelli er bl.a. kendt og respekteret for sit arbejde gennem 13 år som forstanderinde på Plejehjemmet Møllebo i Køge, som frivillig hjælper i Tøse-Runden, som medlem af Visens Venner, som Soroptimist og meget mere.
Grethe Barcelli Larsen har nu været pensionist i 30 år, og hun mener, hun ville have arbejdet endnu, hvis hun var blevet tjenestemandsansat i sin tid.
Men dengang vurderede man livet som værende 'et godt' eller 'et skidt' liv, når en tjenestemandsansættelse skulle oprettes. Kriterierne var uvisse, men da det kom administrationen for øre, at hun kun havde en nyre, blev hun anset for at være 'et dårligt liv', og derfor kunne hun ikke tjenestemandsansættes, men måtte ansættes på overenskomstvilkår. Det betød, at hun 13 år senere kunne gå på efterløn ... Og starte et nyt kapitel i sit liv.
Grethe Barcelli Larsen havde nemlig truffet Ejner K. Larsen, socialdemokratisk amtsrådsmedlem. De giftede sig og sammen rejse de verden rundt.
De boede i Hårlev til Ejners død i 2003, og nogle år senere flyttede hun til sin søn og svigerdatter i Vemmelev ved Slagelse. Efter 6 år fik hun, som 88 årig ideen om at flytte tilbage til hovedstaden, hvor hun boede og arbejdede som ung sygeplejerske. Hun residerer nu i Dronningens Tværgade med udsigt til Marmorkirken.
Hun holder selv sit hus og hun kommunikerer på mail og internet og har bl.a. en gårtur eller to på programmet dagligt.
Fredag den 3. juli samles familie og venner i Tivoli i København for at fejre Grethe Barcelli Larsens 90 års dag.

Publiceret 01 July 2015 14:00