Hedebølgen kommer - men vær opmærksom på det kolde badevand

Nu kommer sommervejret for alvor til Danmark, og med temperaturer på op til 30 grader i denne uge er der gode muligheder for en dukkert i bølgerne. Men selvom luften bliver varm, er badevandet stadig køligt for årstiden

I den første uge af badesæsonen var der langt imellem badegæsterne på strandene, men i denne uge kan danskerne og alle turisterne se frem til sol og varme temperaturer. På strandene og i havnebadene glæder livredderne sig til, at der bliver masser af liv, og de opfordrer badegæsterne til at hoppe i vandet et sted, hvor der er livreddere til at holde øje.

- Sommeren har ladet vente på sig, men nu ser den endelig ud til at komme. Badevandstemperaturen er dog stadig lav for årstiden, og derfor skal badegæsterne passe ekstra på, når de går i vandet. Når du bader i koldt vand, fungerer dine muskler ringere, dit åndedræt besværes, og dit overblik mindskes – du opnår altså en dårligere svømmefærdighed end normalt, og det er her faremomentet ligger. Jeg vil derfor opfordre alle til at bade, hvor der er livreddere, tage kortere ture i vandet, og gå forsigtigt i vandet, så kroppen og åndedrættet vænner sig til temperaturen, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- Livredderne markerer deres primære zone, hvor de holder ekstra øje, med rød-gule flag i vandkanten. Så hvis man svømmer mellem flagene og holder sig i vandkanten, hvis man ikke kan svømme, så undgår man at bringe sig selv i situationer, der kan være farlige.

Se, hvor du finder det nærmeste livreddertårn, og læs de 5 nationale baderåd på www.respektforvand.dk. Du kan også gratis downloade TrygFonden Kystlivrednings app Strandvejr til iPhone og Android. 

Publiceret 01 July 2015 08:00