Glade BMX kørere fra Køge med nogle af trofæerne fra Landspokalen i Års. (Privatfoto).

Glade BMX kørere fra Køge med nogle af trofæerne fra Landspokalen i Års. (Privatfoto).

Køge BMX Klub jagter DM-medaljer

15 kørere med til weekendens DM i Hadsund

KØGE: Der er fuld knald på BMX sæsonen i Køge BMX Klub.
Mens mange den sidste måneds tid har gået og talt ned til sommerferien, har der været fuld drøn på BMX sæsonen og hver eneste weekend har budt på fed race og fantastisk selskab med Køge BMX.
Sidste weekend i maj stod den på 3. og 4. afdelingen af Landspokalen i Roskilde, hvor klubben kørte hele 10 pokaler hjem, heraf 3 af guld, foruden en masse personlige sejre.
Weekenden efter - 5.-7. juni - var en lille delegation fra klubben draget til Bjerringbro for at deltage i 5. og 6. afdeling af European Cup som denne gang blev afholdt på dansk grund. Her var der både mulighed for at prøve formen af mod internationale kørere inden sommerens EM og VM samt opleve eliten med dansk deltagelse af nogle af landets største talenter bl.a. Simone Christensen og Niklas Laustsen.
- Det blev en weekend på godt og ondt, hvor vores 9 kørere fik hele 5 pokaler med hjem, men desværre også et grimt styrt, som kostede 6 uger med benet i gips samt efterfølgende genoptræning. Det betyder desværre farvel til resten af Landpokalen, DM, EM og VM for en af vores mest lovende kørere, fortæller Linda Rasmussen fra Køge BMX Klub.
Heldigvis var det mere festligt weekenden efter, hvor der var fælles arbejdsdag og sommerfest i klubben, efterfulgt af endnu en fantastisk dag med race til 3. afdeling af Sjællandscuppen i Holeby på Lolland, hvor sejrene ingen ende ville tage.
I Sjællandscuppen køres om point og de samlede vindere kåres ved sjette og sidste afdeling som afvikles på hjemmebane i Køge den 26. september. Her er alle interesserede meget velkomne til at kigge forbi banen på Skolevej 14 – ved Rishøjhallen og Kirstinedalsskolen.
5. og 6. afdeling af Landspokalen blev afholdt i weekenden den 20.-21. juni i Års. Det blev endnu en helt fantastisk weekend med overlæs af pokaler, glade kørere med masser af selvtillid og personlige sejre i baggagen samt et helt specielt sammenhold og kammeratskab.
I Landpokalen stiller hver klub med et ”Trophy hold” bestående af 8 kørere og til hver afdeling udvælges de 4 kørere som forventes at køre flest point hjem til klubben. Her vandt Køge BMX klubs Trophy hold for 6. gang ud af 6 mulige og fører dermed stort i den samlede stilling.
Næste weekend gælder det så DM som afholdes i Hadsund og kørerne glæder sig til selv at give den max gas og yde deres allerbedste i kampen om pokaler og nummerplader til næste sæson, samt at se eliten køre. Køge BMX stiller til start med ca. 15 kørere, og målet er minimum 3 medaljer.
- Det bliver noget helt særligt, efter at vi i søndags kunne opleve Simone Christensen tage guldmedaljen ved European Games i Baku, hvilken i den grad har gjort BMX-sporten landskendt og givet endnu større håb og drømme til vores unge kører, som virkelig brænder for deres sport og træner mega hårdt op til EM i Holland i uge 28 og VM i Belgien i uge 30, siger Linda Rasmussen.
Køge BMX starter op for evt. nye medlemmer igen efter sommerferien, det sker mandag den 10. august kl. 17.30, hvor alle børn fra alderen 5 år og op efter har mulighed for at komme og prøve kræfter med sporten.
pm

Publiceret 01 July 2015 17:15