Køge Gymnasium. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Gymnasium. (Arkivfoto: JCJ).

Køge-elever skal de finde nye bud på grøn energi

Eleverne fra Køge Gymnasium får penge til at udforske den vildeste verden

UDFORDRINGER: Køge Gymnasium har fået støtte fra Nordea-fonden til en aktivitet, der dykker ned i temaet: Vidunderlige Vilde Verden. Sammen med elever fra Horsens Gymnasium skal de finde nye bud på grøn energi.
Hvilke udfordringer har virksomheder i forhold til energi, og kan naturen gøre os klogere på nye, bæredygtige løsninger? Det skal elever fra Køge Gymnasium samarbejde med elever fra Horsens Gymnasium om at finde ud af.
Køge Gymnasium har netop fået bevilget 7.245 kr. i støtte fra Nordea-fonden. Pengene skal bruges til aktiviteter med naturfag i uge 39, når den årlige Dansk Naturvidenskabsfestival skydes i gang.
Årets nationale tema er "Vidunderlige Vilde Verden". På Køge Gymnasium skal de ikke bare tilegne sig faglig viden. De skal også afprøve den i praksis og komme med bud på innovative løsninger på klodens udfordringer. Det gør de i samarbejde med elever fra Horsens Gymnasium.
Pengene skal bruges til transporten mellem Køge og Horsens.

Interessen for science vigtig

På landsplan deltager over 150.000 elever fra grund-, gymnasie- og erhvervsskoler i naturvidenskabsfestivalen, som i år afvikles for 14. gang. I alt har Nordea-fonden i 2015 bevilget 1,1 mio. kr., som bliver fordelt på 80 science-projekter.
- Vi er glade for, at så mange nyskabende og engagerende festivalaktiviteter i år kan få den økonomiske saltvandsindsprøjtning, der gør, at de kan blive til virkelighed og få et kvalitativt indhold, siger direktør Mikkel Bohm fra Dansk Naturvidenskabsfestival.
Dansk Naturvidenskabsfestival er en national festival, der har som formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39.
Se www.naturvidenskabsfestival.danishsciencefactory.dk.
pm

Publiceret 01 July 2015 08:30