(Colourbox).

(Colourbox).

Lærerne skal have bedre tid til forberedelse

GREVE: En ny fælles forståelse mellem Greve Kommune og lærerne skal sørge for, at lærerne i Greve kan prioritere forberedelse af undervisningen højt, når de planlægger deres arbejde.
Efter et år med ny skolereform og nye arbejdstidsregler for lærerne, har Greve Lærerforening og Greve Kommune lavet en ny fælles forståelse om, hvordan lærerne skal arbejde.
- Vores fælles mål er, at børnene bliver dygtigere. Og vi erkender, at god undervisning kræver god forberedelse. Derfor er vi og lærerne nu enige om, at skolerne skal prioritere lærernes forberedelse højt, ligesom der skal være tid nok til at rette opgaver og stile, siger Henrik Klem Lassen, formand for udvalget for skole og dagtilbud.
Lærerne underviser flere timer end tidligere, fordi skolereformen kræver mange flere undervisningstimer. I den nye fælles forståelse har kommune og lærere derfor lavet en fælles prioritering af opgaverne. Her kommer forberedelse og efterbehandling af undervisning ind som det vigtigste efter selve undervisningen.
- Lærere har mange andre opgaver end forberedelse og undervisning. Det er de andre opgaver, som vi nu prioriterer i. Målet er, at lærerne får tid til det vigtigste – at børnene bliver så dygtige som overhovedet muligt, siger Henrik Klem Lassen.
Den nye fælles forståelse skal evalueres om et år.
I øvrigt giver den nye aftale lærerne mere fleksibilitet, så de kan lægge noget af forberedelsestiden eller arbejdet med at rette opgaver uden for skolen.
pm

Publiceret 01 July 2015 16:00