Kystlivredderne sørger for sikkerheden ved de danske strande. (Arkivfoto)

Kystlivredderne sørger for sikkerheden ved de danske strande. (Arkivfoto)

Livreddere advarer mod det kolde badevand

Selv om vejret er blevet bedre, er vandtemperaturen endnu ikke nået med.

I den første uge af badesæsonen var der langt imellem badegæsterne på strandene, men i denne uge kan danskerne og alle turisterne se frem til sol og varme temperaturer. På strandene og i havnebadene glæder livredderne sig til, at der bliver masser af liv, og de opfordrer badegæsterne til at hoppe i vandet et sted, hvor der er livreddere til at holde øje.
“Sommeren har ladet vente på sig, men nu ser den endelig ud til at komme. Badevandstemperaturen er dog stadig lav for årstiden, og derfor skal badegæsterne passe ekstra på, når de går i vandet. Når du bader i koldt vand, fungerer dine muskler ringere, dit åndedræt besværes, og dit overblik mindskes – du opnår altså en dårligere svømmefærdighed end normalt, og det er her faremomentet ligger. Jeg vil derfor opfordre alle til at bade, hvor der er livreddere, tage kortere ture i vandet, og gå forsigtigt i vandet, så kroppen og åndedrættet vænner sig til temperaturen, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.
“Livredderne markerer deres primære zone, hvor de holder ekstra øje, med rød-gule flag i vandkanten. Så hvis man svømmer mellem flagene og holder sig i vandkanten, hvis man ikke kan svømme, så undgår man at bringe sig selv i situationer, der kan være farlige,” konstaterer Anders Myrhøj i en pressemeddelelse.

Find strand med livreddere

TrygFondens Kystlivredning opfordrer ligeledes til at finde en strand med livreddere, hvis man agter at springe en tur i sommerbølgerne.
På www.respektforvand.dk kan du finde det nærmeste livreddertårn. Her kan du også læse mere om de fem baderåd og downloade TrygFonden Kystlivrednings app til strandvejr.

TrygFondens fem nationale baderåd:
Lær at svømme
Gå aldrig alene i vandet
Læs vinden og vandet
Lær stranden at kende
Slip ikke børnene af syne

Publiceret 01 July 2015 08:00