Sønderborg påvirker topmøde

Peter Rathje og Aase Nyegaard deltager i miljømøde i Frankrig

Sønderborg sætter fingeraftryk på agendaen til COP21.
ProjectZero-direktør Peter Rathje og viceborgmester Aase Nyegaard deltager torsdag den 2. juli i en workshop i Energy Cities i Lyon, Frankrig. Med et indlæg om, hvordan Sønderborg mobiliserer aktørerne i den lokale omstilling til CO2-neutralitet i 2029, sætter ProjectZero dermed et kraftigt fingeraftryk på agendaen for COP21 i Paris til december.
Workshoppen i Lyon er en af flere, som holdes for at inspirere til dagsordnen, når alverdens lande mødes i Paris fra 30. november til 11. december i år.
"Der er enorme forventninger til, at der på det 21. klimatopmøde i FN, COP21 i Paris, indgås en universel klimaaftale. Klimaforandringerne påvirker efterhånden hverdagen i en række af verdens lande i en grad, så alle tager det alvorligt. Derfor er Frankrig også i gang med en proces, hvor de som værtsland vil gøre alt for at have den helt rigtige agenda klar. Jeg er stolt over, at vi i Sønderborg med ProjectZero kan byde på noget, som de kan bruge," siger direktør Peter Rathje, ProjectZero.
Peter Rathje er den første taler torsdag morgen, efter at workshoppen er åbnet og deltagerne budt velkommen. Det, arrangørerne vil høre om, fordi det ofte er den store udfordring, er Sønderborgs opskrift på, hvordan man inddrager af alle borgere – fra børn og voksne, studerende og virksomheder til private husejere, håndværks- og transportbranden – i indsatsen for at nå målet om at blive CO2-neutrale i 2029.
Også viceborgmester Aase Nyegaard er tilskrevet en aktiv opgave undervejs i workshoppen, idet hun har fået til opgave at være med til at udpege workshoppens to væsentligste konklusioner.

Publiceret 01 July 2015 10:51