Gram Slot er sommerklar.

Gram Slot er sommerklar.

Slottet er klar til sommerens gæster

Gram Slot har gjort klar til rykind af turister hen over sommeren

Sommeren er over landet og turisterne kommer snart til Danmark for at få nogle gode feriedage og gode ferieminder med hjem. Sønderjylland er den landsdel de fleste af turisterne kommer gennem, når de kommer syd fra og mange gør holdt for at opleve de mange forskelligartede oplevelser de kan få i den sydlige landsdel.
Gram Slot er et af de steder, der for alvor er kommet på turisternes landkort, hvad enten det er danske eller udenlandske turister, der er på ferie:
"Vi har i de sidste år oplevet et øget fokus på Gram Slot og de oplevelser vi kan tilbyde turister," siger Liselotte Lauritzen, messe- og eventchef på Gram Slot:
"Vi har efterhånden skabt en god tradition med vores sommermarkeder, der finder sted hver torsdag i sommerferien fra kl. 11 – 17. Vi har markedsstande til kunsthåndværkere og fødevareproducenter fra hele regionen, så der er meget at komme efter for gæsterne,” fortæller hun.

Noget for enhver smag

Sommermarkedet står ikke alene i det man kan opleve på Gram Slot, der er noget for enhver smag for eksempel rundvisninger, ghostwalks, hestevognskørsel, café, butik, klappedyr og naturlegeplads. Sommermarkederne er gratis for gæster, der besøger Gram Slot, ligeledes kan parken også benyttes af alle, der har lyst til at gå en tur eller tage på en picnik i slotsparken.
"Det er selvfølgeligt også muligt at bruge penge, når man kommer på besøg hos os,” siger Sanne Brodersen, ejer af Gram Slot med et glimt i øjet:
"Kommer man til Gram kan man også sagtens bruge en hel dag på at opleve slottet og hele området omkring. Vi har, udover det vi selv tilbyder af aktiviteter, en fantastisk natur med mulighed for mange gåture, men der er også lergravsmuseet, hvor man kan grave efter fosiler, der er otte millioner år gamle, eller sejle i kano i det nye åstryg. Mulighederne er mange her i Gram,” fortæller hun.
Svend Brodersen, der ejer Gram Slot men samtidig er formand for Destination Sønderjylland, en organisation, som arbejder målrettet for at profilere hele Sønderjylland som turistmål, er glad for den udvikling han ser inden for turistområdet:
"På Gram Slot arbejder vi hver dag med at gøre hele Sønderjylland mere synligt for både danske og udenlandske turister. Vi har en guldgrube af oplevelser i Sønderjylland, og når vi arbejder sammen fra nord til syd og øst til vest, kan vi løfte hele regionen i forhold til at få mange flere turister til at holde ferie her. Vi går gerne foran på Gram Slot og viser vejen og kan se at rigtig mange mennesker gerne vil lægge vejen forbi,” siger han.
Sommeren begynder for alvor på Gram Slot i uge 27 og frem til uge 32, hvor sommermarkederne og det store Sønderjyske kaffebord starter ud torsdag d. 2. juli. Men allerede mandag d.29. juni starter de daglige rundvisninger og ghostwalks op kl. 14.00 og kl. 20.30.

Publiceret 01 July 2015 07:00