Debat:

Kuriøst - og helt til grin!

Et af de mere kuriøse kommunale dokumenter fortjener nu som det kuriøse Haderslev/Hadersleben-byskilt at komme på museum.

Det var borgmester H.P. Geil, der egenrådigt fik skiltet sat op, og det er også ham, der er mester for det kuriøse dokument, der skulle bekræfte en partnerskabsaftale mellem kommunen og VUC.

Selve aftalen er der intet i vejen med, for den er en fordel for både kommune og VUC. Det er underskriften, der gør den kuriøs.

Forslaget til aftalen skulle i første omgang behandles i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, og her blev det uden videre taget til efterretning. Det vil sige, der var én politiker, der var vågen, socialdemokraten Rune Højer. Han ville ikke tage sagen til efterretning på grund af underskrifterne.

For Haderslev Kommune underskrev borgmester H.P. Geil.

For VUC underskrev formanden H.P. Geil.

Fra udvalget blev sagen på Rune Højers foranledning sendt til afgørelse i byrådet, men selv dér kunne borgmesteren ikke umiddelbart se, at han var inhabil. Det var "kun for en sikkerheds skyld", at han forlod mødet i følge med partikollegerne, Allan Emiliussen og Jesper Andreasen, der begge arbejder for VUC.

Partnerskabsaftalen blev naturligvis godkendt, samarbejdet varetages af direktionen, og aftalen underskrives af viceborgmester og kommunaldirektør.

Det er rene linjer, men havde Rune Højer ikke været vågen, ville både borgmesteren og hele byrådet have udsat sig for at blive til grin i hele landet.

H.P. Geil leverede et klokkeklart eksempel på dårlig dømmekraft, manglende selverkendelse af det ansvar, der følger med at have to hatte på samtidigt, og misforstået opfattelse af habilitetskravet.

Havkatten Calle

Publiceret 01 July 2015 00:31