Livreddere:

Vær opmærksom på koldt badevand

I den første uge af badesæsonen var der langt imellem badegæsterne på Østerstrand. De lokale livreddere havde kun lidt at se til: Ingen livreddende aktioner, fem førstehjælpsaktioner, ni forebyggende aktioner og 123 oplysende indsatser.
Men nu kommer sommervejret til Danmark, og med temperaturer på op til 30 grader er der gode muligheder for en dukkert i bølgerne. Men selvom luften bliver varm, er badevandet stadig køligt for årstiden. TrygFondens Kystlivredning opfordrer derfor badegæsterne til passe på nedkøling og kramper, hvis man opholder sig i vandet i lang tid.
“Badegæsterne skal passe ekstra på, når de går i vandet. Når du bader i koldt vand, fungerer dine muskler ringere, dit åndedræt besværes, og dit overblik mindskes – du opnår altså en dårligere svømmefærdighed end normalt, og det er her faremomentet ligger. Jeg vil derfor opfordre alle til at bade, hvor der er livreddere, tage kortere ture i vandet, og gå forsigtigt i vandet, så kroppen og åndedrættet vænner sig til temperaturen,” siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.
“Livredderne markerer deres primære zone, hvor de holder ekstra øje, med rød-gule flag i vandkanten. Så hvis man svømmer mellem flagene og holder sig i vandkanten, hvis man ikke kan svømme, så undgår man at bringe sig selv i situationer, der kan være farlige,” tilføjer han.

Publiceret 01 July 2015 07:45