Gymnasieelever skal lave faldskærme

Syddansk Universitet holder Naturfestival på Alsion

Gymnasieelever fra Sønderborg skal finde deres indre ingeniør frem, når de skal dyste om, hvem der kan bygge den bedste faldskærm.
Eleverne designer og konstruerer selv faldskærmene, inden de mødes til en stor konkurrence arrangeret af Syddansk Universitet Sønderborg.
Syddansk Universitet Sønderborg har netop fået bevilget 15.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden. Pengene skal bruges til aktiviteter med naturfag i uge 39, når den årlige Dansk Naturvidenskabsfestival skydes i gang.
Årets nationale tema er "Vidunderlige Vilde Verden". I Sønderborg skal gymnasieeleverne bygge faldskærme og blandt andet teste hvilke, der kan svæve i længst tid og med størst præcision. Under konstruktionsfasen får de hjælp fra Mads Stenfatt, der laver lave faldskærme for Copenhagen Suborbitals - verdens eneste amatørrumprogram.
Pengene skal blandt andet bruges til at købe materialer til et faldskærmsstarterkit til alle de deltagende gymnasieklasser og til at hyre foredragsholdere.
På landsplan deltager over 150.000 elever fra grund-, gymnasie- og erhvervsskoler i naturvidenskabsfestivalen, som i år afvikles for 14. gang. I alt har Nordea-fonden i 2015 bevilget 1,1 mio. kr., som bliver fordelt på 80 science-projekter.
"Vi er glade for, at så mange nyskabende og engagerende festivalaktiviteter i år kan få den økonomiske saltvandsindsprøjtning, der gør, at de kan blive til virkelighed og få et kvalitativt indhold," siger direktør Mikkel Bohm fra Dansk Naturvidenskabsfestival.

Publiceret 05 July 2015 08:00