IF 92 lægger græs til særlig fodboldskole

I uge 29 er der fodboldskole i IF 92

Over sommeren sætter DBU og DIF sammen med række fodboldklubber og deres frivillige gang i DBU's Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder.
I uge 29 er der Get2 Fodboldskole i IF 92 i Esbjerg.
60 drenge og piger skal drible, finte og sparke bolden i kassen, når IF 92 lægger græs til DBU's Get2 Fodboldskole.
DBU har i over 20 år holdt fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.500 at deltage på fodboldskolerne fordelt i 263 værtsklubber. 
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.
Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt.
I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at fodbolden aktivt kan være med til at gøre en forskel:
”Fodbold skal være for alle uanset baggrund, og vi vil gerne give børn i udsatte boligområder de samme muligheder som andre børn.  Vores evalueringer viser, at vanskeligt stillede børn og unge bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk gennem foreningsidrætten, og derfor giver det rigtig god mening for DBU at bidrage til at få flere børn ind i fodboldklubberne,” siger Jesper Møller.
Han suppleres af DIF's formand Niels Nygaard:
”I løbet af det seneste år har DIF's integrationsindsats (Get2Sport) i socialt belastede områder fået rigtig positive evalueringer af blandt andre Socialministeriet og Center for Boligsocial Udvikling. Det er meget opløftende og motiverende, og derfor glæder vi os meget til igen at være en del af arbejdet med DBU Get2 Fodboldskoler, som gør en forskel for rigtig mange børn i Danmark,” udtaler Niels Nygaard.
 
 

Publiceret 05 July 2015 16:00