Lis Ravn Ebbesen (SF), byrådsmedlem

Lis Ravn Ebbesen (SF), byrådsmedlem

DEBAT:

Kultur er også Grøn Koncert

Lis Ravn Ebbesen
Byrådsmedlem, SF
Lindealle 18, Kolding

De grønne koncerter er med den nye aftale kommet for at blive. SF støtter varmt den nye aftale.
 

I 91' bød jeg velkommen til den første Grønne koncert i Kolding. Som formand for et kulturudvalg, der gerne ville “Rocke” ved Kulturen. Et udvalg, der dengang syntes, kultur både var Trapholt, Koldinghus, teater og bibliotek og alle foreningerne og øvelokaler- Godset- til de unge kommende musikkere.
 

Kulturen giver fælleskab og gør os klogere på os selv og hinanden og udvikler os.
Musikskolen, billedskolen og Nicolai for børn understøtter fagligheden, og bibliotek og museer uddanner, beriger og inspirer.
 

Som politikkere skal vi skabe rammerne, og kunst- og kulturlivet udfylder dem. Rammer som borgerne uanset alder og ståsted eller baggrund kan se sig selv i og bruge. Ungdomskulturen skal have mulighed for fælleskaber ligesom de ældre Minibyggerne i minibyen. Og når Kino i Vamdrup inviterer til Dirch eller Hvidstensgruppen, får kultur også mening for ældre.
 

I SF er vi stolte over danskheden og værner om den danske fortid og kultur. Vi skal ikke kun tænke Mungo Park. Bredden er vigtig, men vi skal også række efter stjernerne og de større arrangementer. Der skal være plads til både Grøn koncert, Mungo park og Teaterforeningen og Grænsemuseet.

Publiceret 05 July 2015 10:00