DEBAT:

SF vil skabe Genbrugs-Trælasten

Hans Holmer
Næstformand SF-Kolding
6000 Kolding
 
Tænk sig hvis nogle af de byggematerialer, som vi afleverer på genbrugspladserne i Kolding kommune, kan genanvendes i stedet for at blive brændt eller kørt til deponi.
 
Med SF´s forslag om at lave en Genbrugs-Trælast kan det blive til virkelighed. Der bliver i dag afleveret rigtig mange typer af byggematerialer, som vi lige så godt kan genanvende. Det kan eksempelvis være brædder, vinduer, døre og mursten og håndvaske.
 
Det er vigtig at understrege, at de genbrugte byggematerialer, som alt andet man vælger at bygge med, stadig skal leve op til de standarder, der findes inden for de forskellige bygningsregulativer. Samtidig skal byggemateriale med skadelige stoffer, som fx asbest, heller ikke kunne sælges i en Genbrugs-Trælast.
 
Når det så er sagt, så findes der masser af muligheder for at kunne genanvende byggematerialer til at bygge et redskabsskur, kaninbur, hønsehus, sandkasse, drivhus eller et højbed til haven, ja kun fantasien sætter grænser.  
 
En Genbrugs-Trælast kan passende ligge på én at kommunens grunde og oprettes som en social økonomisk virksomhed. Derudover kan forslaget også skabe flexjobs, som kan være med til at give folk noget indhold i hverdagen. Jobbet kan bestå i at holde orden på byggematerialerne og at sælge disse.  
 
Derudover kan jobbet også indeholde reparationer af ting, som er afleveret på genbrugspladsen, og som igen kan få et nyt liv efter en reparation.
Det kunne fx være cykler eller andre ting, hvor man ud fra stumper kan samle sammen til at få en ting til at virke igen.
 
En Genbrugs-Trælast vil i øvrigt være i god rød tråd med SF´s grønne politik om, at vi skal genanvende mere.

Publiceret 05 July 2015 18:00