Kunst:

"Pigen med negene" er tilbage

Sommersted har fået en ny "Pigen med negene". Lokale Annemette Hoier Nielsen er kunstneren bag

Af
Mette Henriksen

Sankt Hans aften kunne Sommersted borgerforening afsløre den nye "Pigen med negene", en skulptur, skabt af Sommersteds lokale kunstner Annemette Hoier Nielsen. Den oprindelige skulptur blev i 2009 påkørt af en bil og fik så alvorlige skader, at den til trods for omfattende reparationer ikke kunne holde tæt, og træet rådnede.
Sommersted Borgerforening var herefter på udkig efter muligheden for at få lavet en ny udgave af skulpturen.
"Nogen gange skal man ikke kigge så langt omkring, så vi spurgte den lokale kunstner Annemette Hoier Nielsen om hun havde mod på at lave en ny, og det sagde hun heldigvis ja til. Så nu er "Pigen med negene" tilbage på sin plads, og minder os om hvor vigtigt det er at samarbejde, når vi i de små lokalsamfund vil opnå noget," sagde Jannik Caj Hansen på vegne af Sommersted borgerforening ved afsløringen.
Pigen med negene blev oprindeligt rejst i forbindelse med et projekt, hvor Elmegården i Sommersted, Sommersted korn, den daværende Bager Bush og Sommersted købmanden arbejdede sammen om at udvikle nye brødkorn. Overskuddet fra brødsalget gik til at få lavet den første "Pigen med negene", som blev skabt af kunstneren Frederik Grube fra Tinglev af et stykke træ fra Elmegården i Sommersted.

Publiceret 05 July 2015 07:00